Musorujsag
Élő Eredmények

Chavez nyerte a Giro 19. szakaszát

Chavez nyerte a Giro 19. szakaszát

MTI
A kolumbiai Esteban Chavez nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 19. szakaszát pénteken, az ecuadori Richard Carapaz változatlan előnnyel viseli a rózsaszín trikót.

A Treviso és San Martino di Castrozza közötti 151 kilométeres etapon egy tucat versenyző tekert el a mezőnytől, s jelentős, 9 perc feletti előnyt dolgozott ki. A szökevények egymás között döntötték el a győzelmet a hegyi befutón: a cél előtt három kilométerrel jó ütemben indító Chavez diadalmaskodott, ezzel pályafutása során harmadszor ünnepelhetett szakaszsikert az olasz körversenyen. Mögötte az emelkedőn kétszer is lánchibával küzdő olasz Andrea Vendrame, valamint a portugál Amaro Antunes ért be dobogós helyen.

A mezőnyt sokáig a rózsaszín trikós Carapaz csapata, a Movistar kontrollálta, az emelkedőn pedig a nagyobb tempót diktáló Asztana vette kézbe az irányítást. Így nem igazán volt esély a megindulásra az esélyesek bolyából, amely – noha Roglic kétszer is próbálkozott – együtt élt célba, így nem változott az összetett élcsoportja.

Szombaton a Feltre és Croce d’Aune-Monte Avena közötti 194 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely vasárnap egy 17 kilométeres veronai egyéni időfutammal fejezi be a 102. Giro d’Italiát.

Eredmények:

19. szakasz, Treviso-San Martino di Castrozza, 151 km, hegyi befutó:
1. Esteban Chavez (kolumbiai, Mitchelton-Scott) 4:01:31 óra
2. Andrea Vendrame (olasz, Androni Giocattoli-Sidermec) 10 másodperc hátrány
3. Amaro Antunes (portugál, CCC) 12 mp h.
…14. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 6:29 p h.
15. Richard Carapaz (ecuadori, Movistar) azonos idővel
16. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) a. i.
17. Mikel Landa (spanyol, Movistar) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Richard Carapaz 83:52:22 óra
2. Vincenzo Nibali 1:54 perc hátrány
3. Primoz Roglic 2:16 p h.
4. Mikel Landa 3:03 p h.

További tartalmak