Musorujsag
Élő Eredmények

Froome összetörte magát edzés közben, kihagyja a Tour de France-t

MTI
Chris Froome óriásit bukott edzés közben, így nem indul a július 6-án kezdődő Tour de France-on.
Chris Froome (Fotó: Twitter/Team INEOS) (Fotó: Twitter/Team INEOS)

A francia körverseny négyszeres bajnoka a szerdai egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné elnevezésű franciaországi körversenyen, amikor balesetet szenvedett.

A 34 éves klasszis versenyzőt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Froome idén ötödik diadalára készült volna a Touron, amellyel utolérhette volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.

Csapata, az Ineos menedzsere nem sokkal a baleset után közölte: a brit versenyző biztosan nem tud rajthoz állni a francia körversenyen.

„Nagyon súlyos állapotban van” – nyilatkozta Dave Brailsford az egyik francia televíziós társaságnak.

Hozzátette: versenyzőjük nagy sebességgel, mintegy 60 km/h-val hajtott lefelé, amikor nekiment egy falnak, a legfrissebb információk szerint combcsontját, könyökét és egy bordáját is eltörte. Brailsford úgy látta, Froome éppen az orrát törölte meg, amikor a nagy szélben elvesztette az irányítást a kerékpárja felett. A brit versenyzőnek a balesetet követő percekben a beszéddel is komoly gondjai voltak.

Froome négy Tour diadala mellett egyszer megnyerte a Giro d’Italiát és a Vuelta a Espanát is. A londoni és a riói olimpián bronzérmes volt időfutamban, valamint a 2017-es világbajnokságon is.

További tartalmak