Elhagyja csapatát és hazaigazol a Giro-győztes Tom Dumoulin

Két évvel szerződése lejárta előtt elhagyja a német Sunweb csapatát és a holland Jumbo-Visma profi kerékpárcsapatához igazol Tom Dumoulin, a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 2017-es győztese.

epa05976886 Dutch rider Tom Dumoulin of Sunweb Team celebrates winning the 14th stage of the 100th Giro d'Italia cycling race, over 131 km from Castellania to Oropa, Italy, 20 May 2017.  EPA/ALESSANDRO DI MEO (Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MEO)


A világbajnok időfutamos és csapata, a Sunweb hétfőn közölte, hogy nyolc év után elválnak útjaik, noha a 2021-es szezon végéig még szerződés kötötte a német istállóhoz, ami szokatlan lépés a kerékpársport világában.

A tavaly Giro-Tour duplát bevállaló holland mindkét nagy körversenyen második helyen végzett, de idei szezon felejthető volt számára: a Girón bukott, s térdsérülése miatt fel kellett adnia a viadalt, csapata nem engedte, hogy induljon a Touron, és a Vuelta a Espanán sem lesz ott a rajtnál.

Sajtóhírek szerint az utóbbi időben egyre több vitája volt a Sunwebbel, nehezményezte a csapat átigazolási stratégiáját, és májusi sérülése miatt is összetűzésbe került a csapat vezetőségével.

A 28 esztendős holland versenyző a Jumbo-Vismával három évre szóló szerződést köt majd, és rendkívül erős sorba érkezik.