Musorujsag
Élő Eredmények

A franciák üdvöskéje nem bánja, hogy nem nyári hőségben rendezik a Tourt

A franciák üdvöskéje nem bánja, hogy nem nyári hőségben rendezik a Tourt

MTI
Az otthoni edzéseket már szeretné mellőzni és visszatérne az utakra a jelenlegi első számú francia országúti kerékpáros, Thibot Pinot.

A 29 éves bringás 2014-ben harmadik lett összetettben a Tour de France-on, tavaly pedig még a harmadik héten is jól állt, és esélye volt a végső győzelemre. Mindössze három nappal a vége előtt azonban sérülés miatt fel kellett adnia a versenyt. Pinot az idei évben is a francia körversenyre koncentrál, s már nagyon várja, hogy újra a szabadban, normál körülmények között tréningezhessen.

„Az otthoni edzést nem nekem találták ki, egy pillanatig sem adja meg azt a szenzációs érzést, amit kint érez az ember a kerékpáron” – árulta el csapata, a Groupama-FDJ honlapjának a március 17. óta otthonában tartózkodó kerekes, hozzátéve, hogy néhány hétig ugyan a virtuális platformok használata szórakoztatta, de már azok sem kötik le.

Pinot nem bánkódik a Tour halasztása miatt, sőt úgy érzi, még kedvezhet is neki az új, augusztus 29. és szeptember 20. közötti időpont.

„Elképzelhető, hogy lesz egy-két forróbb nap, de szerencsére össze sem lehet hasonlítani azt az időszakot a júliusi hőséggel, ami számomra mindig hátrányt jelentett” – jegyezte meg Pinot, aki saját bevallása szerint a hűvösebb időt kedveli. Azt nem tudta megmondani, hogy százszázalékos állapotban lesz-e majd a Touron, ám szerinte ezt vetélytársai közül senki sem tudhatja most.

Az biztos, hogy sok felkészülési verseny nem áll majd rendelkezésre a világ első számú körversenyét megelőzően, ugyanis a nemzetközi szövetség már korábban döntött arról, hogy augusztus 1-ig egyetlen viadalt sem rendeznek a koronavírus-járvány miatt.

További tartalmak