Musorujsag
Élő Eredmények

Ötrészes Tour de Hongrie magazinműsor lesz az M4 Sporton

Ötrészes Tour de Hongrie magazinműsor lesz az M4 Sporton

MTI
Az országúti kerékpáros körverseny eredeti időpontjában, szerdától vasárnapig ötrészes magazinműsort sugároz az M4 Sport a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Tour de Hongrie-ról.

A magyar körverseny honlapján megjelent beszámoló szerint a versenynapokon félórás adásban „járják végig” a körverseny idei útvonalát, méghozzá részben virtuálisan, ugyanis egy erre kifejlesztett applikáció segítségével ismert hazai és külföldi kerékpárosok is teljesítenek egy-egy szakaszt az adott napon.

Az úgynevezett okosgörgővel rendelkező szurkolók egy héten át saját otthonukban is teljesíthetik a Tour de Hongrie virtuális, 35-45 kilométer hosszú szimulált szakaszait.

A sorozatban bemutatják továbbá a magyar körverseny idei kiírására nevező legerősebb csapatokat, valamint megszólaltatják a magyar sport és a kerékpársport vezető személyiségeit

Az idén 861 kilométer össztávú Tour de Hongrie mezőnye – a Giro d’Italia magyarországi, a világjárvány hatására ugyancsak elhalasztott rajtja miatt – minden eddiginél erősebb lett volna: nyolc-nyolc World Tour- és prokontinentális istálló mellett, négy kontinentális együttes és a magyar válogatott vett volna részt.

A viadal új időpontja még nem ismert, ám mint a weboldal beszámolt róla, a nemzetközi szövetség (UCI) a járvány miatt módosított versenynaptárában két kedvező őszi időpont közül választhatnak a szervezők.

A Tour de Hongrie magazin adásai az M4 Sporton:
1. szakasz, szerda, 15.25: Debrecen-Hajdúszoboszló
2. szakasz, csütörtök, 15.30: Karcag-Nyíregyháza
3. szakasz, péntek, 15.35: Sárospatak-Kazincbarcika
4. szakasz, szombat, 14.25: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető
5. szakasz, vasárnap, 15.20: Esztergom-Esztergom

További tartalmak