Musorujsag
Élő Eredmények

A járvány miatt elrendelt kiutazási korlátozás miatt veszélyben a címvédő indulása a Tour de France-on

A járvány miatt elrendelt kiutazási korlátozás miatt veszélyben a címvédő indulása a Tour de France-on

mti
A koronavírus-járvány miatt elrendelt kiutazási korlátozás teheti kétségessé a kolumbiai országúti kerékpárosok, köztük a címvédő Egan Bernal indulását a Tour de France-on.

A francia körverseny augusztus 29-én rajtol Nizzából – egy napon a Tour de Hongrie-val –, és szeptember 20-án zárul Párizsban. Kolumbiában viszont tombol a világjárvány: a vírus több mint 17 ezer embert fertőzött meg, a halálos áldozatok száma pedig 630 fölé emelkedett az országban – számolt be a cyclingnews szakportál, amely kiemelte: a pandémia elleni küzdelem részeként augusztus 31-ig nemzetközi utazási tilalmat rendeltek el.

Ezért a kolumbiai élversenyzők, így a tavaly diadalmaskodó Bernal, a Giro d’Italia- és Vuelta a Espana-győztes Nairo Quintana, vagy épp a Touron 2017-ben második Rigoberto Urán a kormánytól mentességet igényelnek a tilalom alól, hogy visszatérhessenek Európába és részt tudjanak venni az augusztus 1-jén újrainduló kerékpáros szezonban.

„Reméljük, hogy külön engedélyt kapnak az utazáshoz, azt hiszem, hogy így lesz. Sportolók, és az európai versenyeken való indulás a munkájukhoz tartozik, így különösen fontos számukra” – fogalmazott a több kolumbiai és dél-amerikai bringást képviselő ügynök, Giuseppe Acquadro. Hozzátette, a jóváhagyás odaítélése esetén akár az is lehet, hogy Bernalék együtt, különgépen utaznak Európába.

További tartalmak