Musorujsag
Élő Eredmények

A Vuelta-győztes Roglic csapata is indul a Tour de Hongrie-n

mti
Az idei Tour de Hongrie kerékpáros körverseny szervezői bejelentették, hogy – első World Tour-csapatként – a holland Jumbo-Visma is rajthoz áll az augusztus 29. és szeptember 2. között zajló magyarországi viadalon.
Az éllovas Primoz Roglic koccint Alejandro Valverdével a 2019-es Vuelta utolsó szakaszán (Fotó: EPA/Javier Lizon)

A szlovén Primoz Roglic révén tavaly a Vuelta a Espana spanyol körversenyen is győztes együttes 2019 óta szerepel ezen a néven. Korábban, 1996 és 2012 között a Rabobank elnevezést viselte, és akkor az orosz Gyenyisz Mencsov 2007-ben Vueltát, 2009-ben pedig Giro d’Italiát nyert a csapat színeiben. A harmadik nagy körversenyen, a Tour de France-on eddig 56 szakaszgyőzelmet aratott a Jumbo-Visma, amelyet az idei francia viadalon a nagy esélyesek között tartanak számon.

A holland együttes keretének legnagyobb sztárja Roglic, de ott teker többek között a 2017-es Giro-győztes holland Tom Dumoulin, valamint honfitársa, a tavaly a Tour de France-on harmadik Steven Kruijswijk és a négyszeres időfutam-világbajnok német Tony Martin is.

A koronavírus-járvány miatt módosított időpontban rajtoló Tour de Hongrie szervezői korábban két kontinentális csapat, a spanyol Kometa-Xstra, valamint a szlovén Adria-Mobil rajthoz állásáról számoltak be.

Az UCI 2.1-es kategóriájú augusztus végi-szeptember eleji versenyen a tervek szerint 20 csapat 120 kerékpárosa alkotja majd a mezőnyt.

További tartalmak