Musorujsag
Élő Eredmények

Ewan nyerte a Tour de France harmadik szakaszát

Ewan nyerte a Tour de France harmadik szakaszát

mti
Caleb Ewan nyerte hétfőn a Tour de France országúti kerékpáros verseny harmadik szakaszát, összetettben pedig a francia Julian Alaphilippe maradt az élen.

A Nizza és Sisteron közötti 198 kilométeres etap egy „kamikaze” szökési kísérletről is emlékezetes marad, ugyanis Jerome Cousin több mint az útvonal felét egyedül tette meg a főmezőny előtt, amely azonban a várakozásoknak megfelelően utolérte őt.

A sprintbefutóban Ewan bravúros manőverekkel és elképesztő sebességgel bizonyult a leggyorsabbnak: a Touron pályafutása negyedik etapelsőségét ünneplő ausztrál bringás előbb a háromszoros világbajnok Peter Sagan és a kordon között surrant el szinte állva hagyva szlovák riválisát, majd az ír Sam Bennett mögül kibújva győzött. Sagan végül csak ötödik lett, de a mezőnypontversenyben így is átvette a vezetést a norvég Alexander Kristofftól, azaz keddtől ő viseli a zöld trikót.

Eredmények:
3. szakasz, Nizza-Sisteron, 198 km:

1. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto-Soudal) 5:17:42 óra
2. Sam Bennett (ír, Deceuninck – Quick-Step) azonos idővel
3. Giacomo Nizzolo (olasz, NTT) a.i.

Az összetett élcsoportja:

1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck – Quick-Step) 13:59:17 óra
2. Adam Yates (brit, Mitchelton-Scott) 4 mp hátrány
3. Marc Hirschi (svájci, Sunweb) 7 mp h.

A mezőny kedden a Sisteron és Orcieres-Merlette közötti 160,5 k kilométert teljesíti, melynek végén az első hegyi befutó következik. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek le, amíg szeptember 20-án célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d’Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

Borítókép: Caleb Ewan (Fotó: EPA/Benoit Tessier / Pool)

További tartalmak