×

Kinéz az idei Giro-indulás az új World Tour-csapathoz kerülő Valter Attilának

Háttérinformációi szerint csapata indítja a Giro d'Italián a Tour de Hongrie-győztes Valter Attilát, miközben hamarosan bejelentik, melyik másik World Tour-egységnél folytatja.

Tour de Hongrie - Ötödik szakasz - Valter Attila győzött
A 22 éves bringás nagy örömére épp a honi viadal alakult úgy, ahogy azt mindig maga elé képzeli. A kiváló hajrá pedig tényleg tervszerű volt, amit jól mutat az is, hogy a magyar versenyt miként osztja két részre. „Az első 834 kilométerre és az utolsó egyre. Gyakorlatilag így nézet ki nekem ez az öt nap. Nem sok dolgom volt az első négy szakaszon, illetve az utolsón se, csak minél pihentebben eljutni az utolsó hegyig. Ugye pontosan ismertem minden méterét az összes szakasznak, tudtam, hogy az fog nyerni, aki az utolsó kilométereken ott van testben és fejben is” – emelte ki az M4 Sport stúdiójának vendégeként a folyamatos szurkolói biztatással megfejelt hazai pálya előnyét. Ami miatt az önmérséklet került előtérbe. „Az volt inkább nehéz, hogy előtte ne próbáljak valamit alkotni. Az első nap már próbálgattam a lábaimat, de tudtam, sokkal kisebb esély van a győzelemre vagy az összetett eldöntésére, mint a utolsó nap egy ilyen kékesi szakaszon. Inkább a türelemmel volt kisebb probléma, hogy türelmesnek kellett lennem. De nagyon örülök, hogy sikerült, megérte” – összegzett.

A sikert a lengyel bejegyzésű CCC Team színeiben érte el, amely azonban a járvány okozta nehéz helyzetben meggyengült anyagilag, miközben Valter ajánlatot kapott. A váltás hivatalossá válására valószínűleg a Tour de France befejeztével kerül sor, azonban az már biztosnak tűnik, hogy 2021-től egy másik World Tour-csapat tagjaként folytatja „Remélem előtte nekem is szólnak, hogy mikor lesz a bejelentés” – tréfálkozott,  bár hozzáfűzte, várja már, hogy ne kelljen titkolóznia.

De még idén is állnak előtte kihívások, elsőként a szlovák körverseny, majd két belga egynapos. Az igazán nagy durranás viszont az lehet, ha igaznak bizonyul, ami egyelőre még csak folyosói pletykaként ért el hozzá, hogy a CCC indítja a Giro d'Italián.

A teljes beszélgetés: