×

Kivárt, támadott, nyert - Söprögető kocsi a TdH-győztes Valter Attilával

Az M4 Sport országúti kerékpáros podcastjában ezúttal a Tour de Hongrie-győztes Valter Attilával beszélgettünk a győzelméről, népszerűségéről, közelgő versenyeiről. Kiderül, melyik nagy háromhetesen indul a mai tervek szerint, és az is, kinek a gratulációja esett neki a legjobban.

Tour de Hongrie - Ötödik szakasz - Valter Attila győzött


Pihenni nem volt ideje a Tour de Hongrie után, ahogy mondta: "ez a mi sportágunkban nem szokás", ugyanakkor még mindig furcsa számára, hogy az utcán idegenek mennek oda hozzá és gratulálnak neki. "Eddig csak az a réteg ismert, amelyik szereti ezt a sportot vagy kapcsolatban van valamiért velem, most azonban egy sokkal nagyobb réteghez eljutott ez a hír."


A magyar kerékpáros körverseny utolsó szakaszáról elárulta, nem tervezte meg, hogy pontosan hol fogja elindítani az utolsó támadást, azonban azt megbeszélték az etap előtt, hogy minél többet várjon, próbálja lazábbra venni, ne támadjon többször. "Általában nyerő taktika, ha az ember győz kivárni, ott marad a legvégéig. Ez nem könnyű, én sem tudtam teljesen kivárni, de magabiztosabb voltam, mint az M4 Sport kommentátorai" - tette hozzá nevetve Valter. Elárulta, jobban szereti, ha nem figyelnek rá külön egy-egy versenyen, de ezt már csak párszor tudja eljátszani.


Véleménye szerint a magyarokat még egyáltalán nem ismerik el nemzetközi mezőnyben, az igazán nagy országok nem számolnak a magyar kerékpárosokkal, ami szerinte érthető is. "Ez még azért odébb van, nyilván jogosan is. Vagyunk négyen-öten, ha csak a fele stábnak jó napja van, az is két versenyző és még mi sem vagyunk olyan jók, mint a francia válogatott 6-8 főjéből a legrosszabb."


A Tour de Hongrie magyar győztese beszélt arról, milyen versenyeken indul el a közeljövőben, mi a célja ezeken, csapattársairól, az ellenfelekről.