Musorujsag
Élő Eredmények

Az összes koronavírusteszt negatív lett a Tour de France-on

Az összes koronavírusteszt negatív lett a Tour de France-on

MTI
Mind a 22 csapat folytathatja kedden a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a vasárnap és a hétfői pihenőnapon elvégzett koronavírusteszteket követően.

A nemzetközi szövetség (UCI) és a szervezők bejelentése szerint a kerékpárosokon és stábtagokon elvégzett mind a 785 vizsgálat negatív eredményt hozott, így mind a 156 versenyben lévő bringás ott lehet a rajtnál La Tour-du-Pinben a keddi (mai) szakaszon, amely hegyi befutóval végződik a Villard-de-Lanson.

A szervező Amaury Sport Organisation (ASO) a viadal előtt azt a rendelkezést hozta, hogy amennyiben egy csapat két tagja – legyen az kerékpáros vagy stábtag – megfertőződik, úgy az egész istállót kizárják a versenyből.

Egy hét karantén után visszatérhet a viadalhoz a versenyigazgató Christian Prudhomme, akinek egy hete lett a pozitív tesztje, a karantént követően azonban a vizsgálata negatív eredményt hozott.

A francia körverseny záróhete előtt a sárga trikós szlovén Primoz Roglic (Jumbo-Visma) előnye 40 másodperc honfitársa, Tadej Pogacar (UAE) előtt, míg a harmadik helyen álló kolumbiai Rigoberto Urán (EF) lemaradása már több mint másfél perc.

Az előzetesen a nagy esélyesek között számon tartott címvédő Egan Bernal (Ineos Grenadiers) 8 és fél perces hátrányával már kiszállt az összetettért vívott csatából. Szlovén kerékpáros még nem diadalmaskodott a francia körversenyen.

A 107. Tour de France vasárnap a hagyományok szerint a párizsi Champs-Élysées-n zárul.

További tartalmak