Musorujsag
Élő Eredmények

Német szakaszsiker a Tour de France-on

mti
Lennard Kämna nyerte kedden a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 16. szakaszát, amelyen az összetett élcsoportjában nem volt változás, továbbra is a szlovén Primoz Roglic áll az élen.
Lennard Kamna (Fotó: EPA/Franck Faugere/Pool)

A hétfői pihenőnap után a La Tour-du-Pin és Villard-de-Lans közötti 164 kilométer várt a kerekesekre. Az etap elején egy több mint húszfős szökevénycsoport lépett meg a főmezőnytől. Közülük a 24 éves német versenyző bírta legjobban az utolsó két emelkedőt, így ő ért elsőként a célba a tavalyi Giro d’Italia bajnokát, az ecuadori Richard Carapazt megelőzve.

Az összetett elsőségre pályázó klasszisok egy csoportban, 16:48 perc hátránnyal értek célba.

16. szakasz, La Tour-du-Pin – Villard-de-Lans, 164 km, hegyi befutó:
1. Lennard Kämna (német, BORA-hansgrohe) 4:12:52 óra
2. Richard Carapaz (ecuadori, INEOS Grenadiers) 1:27 perc hátrány
3. Sebastien Reichenbach (svájci, Groupama-FDJ) 1:56 perc h.

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 70:06:47 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 40 mp h.
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, EF Pro Cycling) 1:34 p h.

Szerdán a Grenoble és Méribel Col de la Loze közötti 170 km kilométer és hegyi befutó vár a bringásokra, akik összesen 3470 kilométert tekernek, amíg vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d’Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

További tartalmak