Musorujsag
Élő Eredmények

Visszalépett a címvédő a Tour de France-tól

mti
A tavaly győztes Egan Bernal a szerdai, 17. szakasz előtt visszalépett a Tour de France országúti kerékpáros körversenytől.
Egan Bernal (Fotó: EPA/Thibault Camus/Pool)

„Nem így akartam, hogy vége legyen, de jelen körülmények között ez a jó döntés – fogalmazott közleményében a kolumbiai kerekes. – Tisztelem a versenyt, alig várom, hogy visszatérjek a következő években.”

A 23 éves Bernal sokáig nagyon jól állt összetettben, szombaton még egy percnél kisebb hátránnyal harmadik volt, azonban vasárnap 7:20 perces hátránnyal ért célba, így elszálltak a reményei a címvédést illetően. A hétfői pihenő nap után kedden ismét leszakadt a főmezőnytől, így több mint tíz perccel az összetettben élen álló szlovén Primoz Roglic után ért célba.

Bernal nem részletezte a visszalépés okát, de augusztusban a Criterium du Dauphine-t hátfájdalmak miatt adta fel és a Touron is erre panaszkodott.

A szerdai az egyik legnehezebb szakasz, ugyanis a Grenoble és Méribel Col de la Loze közötti 170 km kilométer végén két kiemelt kategóriás hegy vár a mezőnyre, a második tetején lesz a befutó.

További tartalmak