×

A Giro d'Italián is felütötte a fejét a koronavírus: Simon Yates visszalépett

Koronavírus-fertőzés miatt visszalépett a Giro d'Italia kerékpáros körversenytől a brit Simon Yates.

Simon Yates
A teszt pozitív eredményéről és az annak következtében meghozott döntésről csapata, a Mitchelton-Scott számolt be.

„Nagyon enyhe tünetei voltak a pénteki hetedik szakaszt követően. Az orvosi csapat azonnal gyorstesztet kért, amely pozitív eredménnyel zárult. Egy másik RT-PCR-tesztet is elvégeztek később, amely megerősítette a fertőzés jelenlétét” – áll a csapat közleményében.

Yates két éve megnyerte a Vuelta a Espanát, idén pedig a világjárvány nyomán kialakult kényszerszünet után nagyon jól teljesített a fontos többnapos viadalokon, harmadik lett összetettben a lengyel körversenyen, majd megnyerte a tirrén-adriai versenyt, így a Girón is a győzelemre esélyesek közé tartozott. Az olasz körversenyen ugyanakkor egy hét alatt tetemes hátrányt szedett össze: 21. volt, az éllovastól 3:52 perccel lemaradva.

Az eset után az ausztrál csapat többi versenyzőjét és a stábtagokat is alávetették a tesztnek, de ők valamennyien negatív eredményt produkáltak. A Mitchelton-Scott így engedélyt kapott arra, hogy kerekesei rajthoz álljanak szombaton.

Hét szakasz után összetettben a portugál Joao Almeida (Deceuninck - Quick-Step) vezet, Valter Attila, a CCC magyar kerékpárosa a 29. helyen áll a szombati versenynap előtt, amelyen a mezőny Giovinazzo és Vieste között 200 kilométert teljesít.