Musorujsag
Élő Eredmények

Egy újabb esélyes és két teljes csapat is kiszállt Giro d'Italián

Egy újabb esélyes és két teljes csapat is kiszállt Giro d'Italián

MTI
Koronavírus-fertőzés miatt feladta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt az egyik legnagyobb favoritnak tartott Steven Kruijswijk, illetve a Mitchelton-Scott és a Jumbo-Visma teljes csapata.

A Jumbo-Visma bejelentette, hogy az összetettben 1:24 perces hátránnyal a 11. helyen álló, előzetesen a végső sikerre esélyesek közé sorolt holland Kruijswijknél pozitív eredményt hozott a vizsgálat, így visszalép a folytatástól. Később a holland csapat – közvetlenül a keddi rajt előtt – közösségi oldalán azt is tudatta, hogy egyetlen versenyzője sem folytatja az olasz körversenyt.

Ugyancsak kiszáll a versenyből és nem lesz ott a keddi rajtnál a Mitchelton-Scott teljes csapata, mivel az elmúlt 48 órában elvégzett vizsgálatok négy stábtagnál is kimutatták a fertőzést. Az ausztrál istálló brit kapitánya, Simon Yates már szombaton feladta a viadalt, miután pozitív lett a koronavírustesztje, ezt követően az istálló többi versenyzőjét és a stábtagokat is alávetették a tesztnek, de akkor valamennyien negatív eredményt produkáltak. A Mitchelton-Scott így engedélyt kapott arra, hogy kerekesei folytassák a versenyt szombaton.

A Sunweb egy, elsőre meg nem nevezett kerékpárosának ugyancsak pozitív lett a tesztje. A csapat honlapján később bejelentették, hogy Michael Matthews vizsgálata mutatta ki a fertőzést, így az eddigi szakaszokon kétszer is a legjobb három között záró ausztrál sprinter számára is véget ért a Giro d’Italia. Matthews karanténba került, de tünetmentes és jól érzi magát. Az istálló összes többi tagjának negatív lett a tesztje, és senki nem mutatja a fertőzés jeleit.

Az AG2R La Mondiale és az Ineos Grenadiers csapatából egy-egy stábtag betegedett meg.

Az elmúlt két napban az olasz körversenyen szereplő valamennyi versenyzőt és stábtagot tesztelték, csak a hétfői pihenőnapon 571 vizsgálatot végeztek el a szervezők.

A visszalépések nyomán Valter Attila legalább két pozíciót előrelép az összetettben, amelyben Kruijswijk mellett a mitcheltonos ausztrál Lucas Hamilton (15.) is megelőzte a CCC eddig 28. helyet elfoglaló magyar bringását. A Sunwebből hárman állnak Valter előtt.

Kedden a Lanciano és Tortoreto közötti 177 kilométer megtétele vár a Giro d’Italia mezőnyére, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d’Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.

További tartalmak