Musorujsag
Élő Eredmények

Valter Attila a Giro előtt nem gondolta volna, hogy egy ilyen jó eredmény összejöhet

Valter Attila a Giro előtt nem gondolta volna, hogy egy ilyen jó eredmény összejöhet

Kossuth Rádió
Valter Attila összetettben a 27. helyen zárt első háromhetes országúti kerékpáros viadalán, a Giro d'Italián. A magyar versenyző elégedetten nyilatkozott teljesítményéről a Sportvilágnak és azt is elárulta, lát-e rá esélyt, hogy egyszer dobogón végezzen.

A teljes interjút a lejátszóra kattintva meghallgathatja.

Valter a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorának úgy fogalmazott: tanulni érkezett a viadalra, és örül, hogy sikeresen zárult az első háromhetese. Hangsúlyozta, nem akart célokat megfogalmazni úgy, hogy sosem csinált ilyet korábban, és a Giro előtt nem gondolta volna, hogy egy ilyen jó eredmény összejöhet. Viccesen hozzáfűzte: ugyanakkor ennél lehet még 26 hellyel előrébb is végezni. Arra a kérdésre, hogy lehet-e ez az elérhető maximum, azt mondta: ezt egy Grand Tour-viadallal a háta mögött is nehéz kijelenteni.

„De úgy érzem, ez is benne van a pakliban. Mindig optimista voltam, most is bizakodó vagyok, és úgy érzem, nem a lehetetlen kategória” – fejtette ki Valter. – „Nagyon nehéz, nem fogadnék rá nagyobb összegben, hogy én majd biztos, hogy egyszer dobogón végzek vagy tudok nyerni egy ilyen versenyt, de látom azt, hogy lehetséges. De ellene sem fogadnék, és ez egy nagyon megnyugtató érzés.”

Elárulta, a szombati szakaszon elért kilencedik helye után csapatán belül méltatták a versenyzését és a lélekjelenlétét, hogy volt ereje kikerülni például a négyszeres Grand Tour-győztes Vincenzo Nibalit. Mint mondta, jól esett számára a csapat elismerése.

Borítókép: Valter Attila (Fotó: Facebook/CCC Team)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Valter Attila elégedett a Giro-szerepléssel
Valter Attila saját bevallása szerint jól sikerült három hét zárásához érkezett a vasárnap (ma) véget érő Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.
Kerékpár