Musorujsag
Élő Eredmények

Francia szakaszgyőzelem, Roglic megtartotta a piros trikót a Vueltán

mti
A francia David Gaudu nyerte szombaton a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát, amelyen a címvédő Primoz Roglic megőrizte az összetett éllovasnak járó piros trikót.
David Gaudu nyerte a Vuelta 11. szakaszát (Fotó: EPA/Kiko Huesca)

A Villaviciosa és Alto de La Farrapona közötti 170 kilométeres szakaszt összesen öt hegy, köztük négy első kategóriás emelkedő nehezítette. A mezőnytől ellépett egy szökevénycsoport, melyből Gaudu és a spanyol Marc Soler bírta a legjobban az 1708 méteren fekvő célba vezető kaptatót, a hajrában aztán a francia kerekes bizonyult gyorsabbnak.

Az összetett elsőségért csatázó versenyzők közül a legjobb három, a szlovén Roglic, az ecuadori Richard Carapaz és az ír Daniel Martin 1:03 perc hátránnyal ért célba, a negyedik helyen álló brit Hugh Carthy viszont 7 másodpercet vesztett velük szemben.

11. szakasz, Villaviciosa-Alto de La Farrapona, 170 km, hegyi befutó:
1. David Gaudu (francia, Groupama-FDJ) 4:54:13 óra
2. Marc Soler (spanyol, Movistar) 4 mp hátrány
3. Michael Storer (ausztrál, Sunweb) 52 mp h.

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 45:20:31 óra
2. Richard Carapaz (ecuadori, INEOS Grenadiers) azonos idővel
3. Daniel Martin (ír, Israel Start-Up Nation) 25 mp hátrány
4. Hugh Carthy (brit, EF Pro Cycling) 58 mp h.

Vasárnap a La Pola Llaviana és Alto de l’Angliru közötti 109,4 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre a 75. Vuelta a Espanán. A spanyol körverseny – amely hat napon keresztül átfedésben zajlott a múlt vasárnap zárult Giro d’Itáliával – a tervek szerint jövő vasárnap ér véget Madridban.

További tartalmak