×

Bemutatták a jövő évi Tour de France útvonalat

Vasárnap este bemutatták a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros körverseny útvonalát.

FRANCE CYCLING TOUR DE FRANCE 2019
A 3383 kilométeres össztávú viadal virtuális útvonalbemutatóján elhangzott, a két - összesen 58 kilométer hosszú - egyéni időfutamot tartalmazó 108. francia körverseny a korábban bejelentetteknek megfelelően Brestből rajtol. A Finistere megyei városból 1952, 1974 és 2008 után indul újra a háromhetes viadal, Bretagne-ban négy szakaszra kerül majd sor.

A 9 régiót érintő verseny leghosszabb szakasza a Vierzon és Le Creusot közötti 248 kilométer lesz - a leghosszabb etap 2000 óta -, a hat hegyi szakaszból három végződik majd hegyi befutóval.

Eredetileg Koppenhága adott volna otthont a Nagy Rajtnak (Grand Départ), ám azt a tokiói olimpia jövő nyárra halasztása miatt egy héttel korábbra kellett tolni, mivel a viadal ütközött volna az ötkarikás férfi mezőnyverseny időpontjával. A június 26-i kezdés azonban nem volt megfelelő a dán fővárosnak, amely június 28-án az idénről jövőre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság egyik nyolcaddöntőjének lesz a házigazdája. Így 2022-ben lesz a start helyszíne Koppenhága.

A Tour 2021-ben július 18-án zárul, azaz a résztvevők gond nélkül indulhatnak a japán fővárosban július 24-én esedékes ötkarikás erőpróbán.