×

Dán-győzelem a 16. szakaszon, Roglic előnye nőtt a Vueltán

A dán Magnus Cort nyerte sprintbefutóban a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 16. szakaszát, amelyen a címvédő szlovén Primoz Roglic második lett, így az időjóváírásnak köszönhetően hat másodperccel növelte előnyét összetettben.

epa08803153 Danish rider Magnus Cort (C) of EF Pro Cycling team celebrates his victory at the end of the 16th stage of the Vuelta a Espana 2020 cycling race, over 162km from Salamanca to Ciudad Rodrigo, Spain, 06 November 2020. EPA/KIKO HUESCA
Pénteken a Salamanca és Ciudad Rodrigo közötti, egy második és egy első kategóriás emelkedőt tartalmazó 162 kilométer megtétele várt a mezőnyre. A nap hatfős szökése ötperces előnyt dolgozott ki, az üldözést pedig felváltva vezette nagy tempóban az Ineos Grenadiers és a Movistar. Az időfutamban Európa-bajnoki ezüstérmes és francia bajnok Rémi Cavagna nagy hajrára késztette a mezőnyt, ám két kilométerrel a cél előtt befogták.

Így kis mezőnyös sprintbefutóra került sor, ebben Magnus Cort bizonyult leggyorsabbnak, az EF dán versenyzője pályafutása során harmadszor nyert szakaszt a spanyol körversenyen. Második helyen Roglic zárt, az ezért járó időjóváírásnak köszönhetően hat másodperccel toldotta meg összetett előnyét riválisai előtt, akik ugyancsak a főmezőnnyel értek be. Harmadik a 2013-as világbajnok, a portugál Rui Costa lett.

Eredmények:
16. szakasz, Salamanca-Ciudad Rodrigo, 162 km:

1. Magnus Cort (dán, EF) 4:04:35 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Rui Costa (portugál, UAE) a. i.
...6. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) a. i.
...28. Hugh Carthy (brit, EF) a. i.

Az összetett élcsoportja:

1. Roglic 64:20:31 óra
2. Carapaz 45 másodperc hátrány
3. Carthy 53 mp h.

Szombaton a Sequeros és Alto de La Covatilla közötti 178,2 kilométeres, kiemelt kategóriás hegyi befutóval záruló etap vár a 18 szakaszos 75. Vuelta a Espana mezőnyére. A spanyol körverseny - amely hat napon keresztül átfedésben zajlott a Giro d'Italiával - a tervek szerint egy 124,2 kilométeres szakasszal vasárnap ér véget Madridban.