Musorujsag
Élő Eredmények

Valter Attilát lenyűgözték az új csapatánál látottak

M4 Sport
Három napot töltött el új klubjánál, a Groupama-FDJ országúti kerékpáros World Tour-csapatnál Valter Attila, akit lenyűgöztek a látottak.

A Tour de Hongrie-győztes, a Giro d’Italia utolsó előtt szakaszán kilencedik, összetettben 27. helyezett sportoló az M4 Sport péntek déli Sporthíradójában elmondta, olyan szintű profizmust és precizitást tapasztalt a francia istállónál, ami azt vetíti elő számára, hogy sokat tud majd fejlődni.

„Nagyon szervezett az egész, egészen elképesztő, hogy mennyi ember foglalkozik egy csapattal. Nagyjából 30-40 ember volt ott, pedig nincs is versenyszezon, mennyien lehetnek, amikor a Tour de France-ra készülnek… Nagyon elégedett vagyok a látottakkal és rengeteg potenciált látok abban, hogy ezek miatt sokat tudok még fejlődni” – fogalmazott a CCC-től távozó 22 éves bringás.

Valter Attila elárulta, a múlt heti évadzáró felmérésen „rutinműveletekre” került sor, a vizsgálatoknak pedig máris volt haszna, hiszen ilyen rövid idő alatt is tudtak javítani a mozgásán. „A teljesítménydiagnosztika szerintem jól sikerült és a csapat is elégedett volt. Voltak olyan mozgásos, úgynevezett strukturális hiábim, amit eddig még más nem vett észre, itt voltak erre is szakemberek, egy ortopédus pedig készített egy külön talpbetétet nekem, ami már pár edzés alapján jól funkcionál, nekem ez újdonság volt.”

A csapat sztárjai közül David Gaudu-val és Thibaut Pinot-val is találkozott. „Sikerült velük pár szót váltani, szerintem nem lesz azzal baj, hogy teljesen befogadjanak, már most nagyon emberségesnek és rendesnek látszottak.”

Valter Attila (Fotó: Facebook/CCC Team)

Valter Attila szerint a jövő évi versenyprogramjáról egyelőre korai beszélni, tervei szerint azonban Grand Tour-verseny és az olimpia is szerepelni fog benne. Utóbbiban az FDJ is támogatja annak ellenére, hogy az nem a csapat, hanem a válogatott színeiben valósulhat meg.

Az interjúban Valter arról is beszélt, hogy az utóbbi időszak sikerei után egyre inkább felismerik az emberek. „Elég erőteljes az a figyelem, amit kapok akár a médiától, akár az emberektől, de legyen ez egy édes teher egy sportoló számára, főleg egy kerékpársportolónak Magyarországon.”

További tartalmak