×

Fókuszban a magyar kerékpárosok és a 2021-s szezon, a „Söprögető kocsi” podcaston

A 2020-as év utolsó országúti kerékpáros podcastjának házigazdái, Székely Dávid és Várhegyi Benjámin, közelítve a 2021-es hivatalos szezonrajthoz elsősorban a magyar versenyzőkkel foglalkoztak.

Söprögető Kocsi Székely Dávid és Várhegyi Benjámin

Bár a karácsonyi ünnepek már mögöttünk, kerekeseink nem tétlenkedtek egy pillanatig sem. Valter Attila például egy kéthetes franciaországi erdőtáboron vett részt december elején, de a többiek is elkezdték a felkészülést a 2021-s szezonra. Valter várhatóan kisebb francia versenyeken kezdi el a 2021-s évet, amelyeken már szerepelt, nem is rosszul.

Az említett Valter Attila mellett érdemes lesz a következő évben Peák Barnára is figyelni, aki jó időfutam menő, és egy nagy csapat tagja, ahol feltételezhetően még elsősorban a csapatért kell dolgoznia.

Dina Mártonnak ez elmúlt szezon talán gyengébbre sikerült a reméltnél – nem kizárható, hogy a járvány miatt-, ezért szakértőink a következő esztendőre nagy előrelépést várnak tőle, ráadásul egy nagyon motivált versenyzőről beszélünk.

Fetter Erik is a Kometa csapat tagja, akinek egy sérüléssel kellett megküzdenie, de jelenlegi célja, hogy elindulhasson a Giro d’Italián. Addig viszont hosszú az út, sok kilométert kell letekerni, például a Challenge Mallorcán, ahol elkezdi az idényt a Kometa, Dinával és Fetterrel.

A beszélgetés folyamán szó esik még arról, hogy versenyzőinket milyen hatások és tapasztalatok érik, ezáltal a magyar kerékpár sportot is, amely az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül, ennek jó bizonyítéka volt az elmúlt szezon.