×

A Tour de Hongrie-n térhet vissza példátlan eltiltása után a világ egyik legjobb sprintere

A holland Dylan Groenewegen kilenc hónapos eltiltása után a tervek szerint a májusi Tour de Hongrie magyar országúti kerékpáros körversenyen tér vissza.

Dylan Groenewegen és Fabio Jakobsen bukása a lengyel körversenyen 2020. augusztus 5-én (Fotó: EPA/Andrzej Grygiel) Dylan Groenewegen (sárgában) és Fabio Jakobsen (már a kordon mögött) bukása a lengyel körversenyen 2020. augusztus 5-én (Fotó: EPA/Andrzej Grygiel)
A 27 éves sprinter csapata, a Jumbo-Visma pénteken közölte, hogy versenyzője első viadala a magyar és a norvég körverseny lesz, illetve a Giro d'Italián és a Tour de France-on sem indítja.

„Meg kell találnom újra a helyemet a mezőnyben. Ez a legfontosabb” – jelentette ki Groenewegen, aki augusztus 5-én a lengyel körversenyen olyan balesetet okozott, amelyben honfitársa, Fabio Jakobsen súlyosan megsérült és kómába került.

A világ legrangosabb viadalán, a Touron négy egyéni szakaszgyőzelemmel rendelkező Groenewegen elismerte felelősségét és elfogadta a büntetést, az eltiltása pedig május 7-én jár le.

A 42. Tour de Hongrie-ra május 12. és 16. között kerül sor, a világ legjobb csapatai (World Tour) közül a holland istállón kívül az amerikai Trek-Segafredo, az ausztrál GreenEDGE és az izraeli Israel Start-Up Nation is nevezett már.