Musorujsag
Élő Eredmények

Egyedi festésű bringával teljesíti a Giro nyitó időfutamát a szám világbajnoka

Egyedi festésű bringával teljesíti a Giro nyitó időfutamát a szám világbajnoka

m4sport.hu
Egyedi festésű kerépárral indul a Giro d'Italia első szakaszán az Ineos Grenadiers bringása, Filippo Ganna.

Szombaton egy torinói, 8,6 kilométeres időfutammal elrajtol a 104. Giro d’Italia, a nyitóetap legnagyobb esélyese a szám világbajnoka, az olasz Filippo Ganna, aki csapata, az Ineos Grenadiers kerékpárszállítójának hála teljesen egyedi festésű bringával teljesíti a távot.

A brit istálló pénteki videójában töviről hegyire megcsodálhatjuk a kékre festett drótszamarat, amelynek vázán nemcsak a vb-címre utaló szivárványszínű minta, hanem (hazája bajnokaként) az olasz trikolór és a világbajnok beceneve („Top Ganna”) is helyet kapott egy felirat formájában.

(Fotó: Ineos Grenadiers)

A 24 éves kerékpáros tavaly négy szakaszt nyert az olasz körversenyen, mindhárom időfutamot behúzta, és szökésből is összejött neki egy győzelmet. A bringát látva megállapíthatjuk, idén sem a kerékpáron múlik majd Ganna szakaszsikere.

Nem mellesleg a május 30-án, Milánóban záruló Giro lesz az első háromhetes viadal a sportág történetében, melyen két magyar kerékpáros is indul. Dina Márton (EOLO-Kometa) mellett a tavaly az összetettben 27. helyen végző Valter Attila (Groupama-FDJ) vág neki a 3479,9 kilométer össztávú, összesen mintegy 47 ezer méter szintkülönbségű versenynek a 23 csapat 184 kerekesét felvonultató mezőnyben.

Borítókép: Ineos Grenadiers

További tartalmak