Musorujsag
Élő Eredmények

Több mint 30 év után jövőre újra megrendezik a női Tour de France-t

Több mint 30 év után jövőre újra megrendezik a női Tour de France-t

MTI
Több mint harminc év után jövőre ismét rendeznek francia kerékpáros körversenyt a nők számára.

A férfiaknál az először 1903-ban megrendezett Tour de France a világ legrangosabb országúti viadala, a nőknél viszont nem sikerült komoly hagyományt teremteni. Az első női Tour-t 1984-ben, a máig utolsót pedig 1989-ben tartották. Christian Prudhomme versenyigazgató bejelentése szerint azonban jövőre visszatér a női Tour, méghozzá közvetlenül a férfiak július 1. és 25. között sorra kerülő versengését követően.

„Már idén sor kerülhetett volna a viadalra, de a pandémia és a nyári olimpia idei nyárra halasztása miatt nem tudtuk volna a férfi Tour után megrendezni, mert a legjobb kerekesek nem indulhattak volna el” – nyilatkozott Prudhomme.

A versenyigazgató azt is elmondta, hogy a nyolcvanas években folyamatosan veszteséges volt a női verseny, ezért nem rendezték meg többször, és a mostani kezdeményezés is csak akkor lesz hosszútávú, ha nem veszítenek rajta a szervezők. Hozzátette, hogy a saját női versenyeik jelenleg veszteségesek, a Tour viszont nem lehet az, különben ugyanolyan gyorsan megszűnik majd, mint az előző próbálkozás idején.

Borítókép: A.S.O./ Thomas Maheux

További tartalmak