Musorujsag
Élő Eredmények

Dán szakaszgyőzelem a Vueltán, Roglic újra az élen

Dán szakaszgyőzelem a Vueltán, Roglic újra az élen

MTI
Magnus Cort nyerte csütörtökön a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát, amelyen a másodikként célba érő Primoz Roglic ismét átvette a vezetést összetettben.

 

A Requena és Alto de la Montana de Cullera közötti 158.3 kilométeres szakasznak csak hajrája ígért igazi izgalmat, ugyanis a célba 1900 méter hosszú, de igencsak embert próbáló, 9.4 százalékos átlagmeredekségű emelkedő vezetett.

A táv közel egyharmada után alakult ki egy ötfős szökevénycsoport. A hajrá aztán több szempontból is izgalmasan alakult, egyrészt kérdés volt, hogy a szökevények közül a legerősebbnek bizonyuló dán kerekes megőrzi-e előnyét a célig, másrészt mögötte megkezdődött a harc az összetett első helyéért küzdő klasszisok között. A legutóbbi két alkalommal győztes Roglic néhány száz méterrel a cél előtt váltott ritmust, ezzel darabjai szakította az élbolyt, egyúttal leszakította az eddigi éllovas Kenny Elissondét. Az időfutamban olimpiai bajnok bringás végül éppen nem érte utol a szökevénycsoport utolsó tagját, Cortot, így ő a szakaszgyőzelmet, míg a vele azonos idővel célba tekerő Roglic az összetett első helyét ünnepelhette.

A címvédő Roglic ezen a Vueltán már az első három szakaszon viselhette a piros trikót, előnye 25 másodperc a második Enric Mas előtt.

Eredmények
6. szakasz, Requena-Alto de la Montana de Cullera, 158.3 km
1. Magnus Cort (dán, EF Education-Nippo) 3:30:53 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Andrea Bagioli (olasz, Deceuninck – Quick-Step) 2 mp hátrány
Az összetett élcsoportja
1. Roglic 21:04:49 óra
2. Enric Mas (spanyol, Movistar) 25 mp hátrány
3. Miguel Angel Lopez (kolumbiai, Movistar) 36 mp h.

Pénteken a Gandia és Balcón de Alicante közötti 152 kilométeres táv megtétele vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére. A 3417 kilométer össztávú viadal szeptember 5-én Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút – ismert nevén El Camino – záró állomásán ér véget.

Borítókép: EPA/Manuel Bruque

További tartalmak