Musorujsag
Élő Eredmények

Kerékpározás közben gázolták halálra a vasárnap rajtoló országúti vb exprofi szakértőjét

Kerékpározás közben gázolták halálra a vasárnap rajtoló országúti vb exprofi szakértőjét

mti
Szombaton, 37 éves korában elhunyt Chris Anker Sörensen volt országúti kerékpáros. A nemzetközi szövetség (UCI) bejelentése szerint a dán sportembert kerékpározás közben ütötte el egy autó a belgiumi Zeebrugge-ben.

Profi pályafutása során Sörensen a CSC, a Saxo Bank és a Tinkoff csapatában is szerepelt, 2008-ban a Critérium du Dauphiné, két évvel később a Giro d’Italia egyik szakaszát nyerte meg, 2015-ben dán bajnok lett, majd három esztendővel ezelőtt visszavonult.

Ezt követően a dán TV2 Sport szakértője lett, Belgiumban is azért tartózkodott, mert ő lett volna az egyik szakkommentátor a vasárnap kezdődő országúti világbajnokságon.

Borítókép: Nyárlőrinc, 2016. május 22. Rendőrök helyszínelnek 2016. május 22-én a 44-es főúton, Nyárlőrinc határában, ahol egy személygépkocsi elgázolt egy kerékpárost. A kerékpáros a főút túloldalán lévő dűlőútra akart áttérni, amikor elgázolták. A balesetben a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. MTI Fotó: Donka Ferenc

További tartalmak