Musorujsag
Élő Eredmények

Várandósan nyert olimpiai ezüstöt a brit kerékpáros

Várandósan nyert olimpiai ezüstöt a brit kerékpáros

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Elinor Barker, brit pályakerékpáros – aki az üldözéses csapatversenyben ezüstérmet szerzett –, közösségi oldalain osztotta meg az örömhírt: várandós. A női bringás így minden bizonnyal már a tokiói játékokon is áldott állapotban vett részt.

A 27 éves bringás hétfő este osztotta meg a nagyszerű hírt követőivel: „Casperrel nagyon boldogan osztjuk meg veletek: első gyermekünket várjuk. El sem hisszük, milyen szerencsések vagyunk és nagyon izgatottan várjuk életünk következő szakaszának kezdetét. Őszinte és hálás köszönet Lizzie D-nek, Laura Kennynek és Sarah Storeynak. E nők (és még sokan mások) miatt soha sem kételkedtem egy pillanatra sem a karrieremben. Mindig hatalmas elismeréssel tekintettem rájuk azért, amit szülőként elértek a sportban, de csak most értettem meg igazán, mekkora dolgokat vittek véghez.”

És igen a sasszeműeknek, aki matekozott…igen, állapotos voltam a tokiói olimpia alatt is! Egy válogatás az edzésekről és a nyári versenyekről. Néhány azelőttről, mielőtt bármit is sejtettem volna, pár darab, miután már gyanítottam valamit és végül az utolsó képen a pozitív teszttel a zsebemben.”

Barker kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok, a 2016-os riói ötkarikás játékokon aranyérmet szerzett.

A hír azért különösen örömteli, mert Barker 2019-ben a BBC Sportnak elárulta: endometriózisban szenved, ami fáradtságot, fájdalmakat – főként menstruációs időszak alatt – okoz. Az endometriózis meddőséget eredményezhet.

Borítókép: Elinor Barker, Katie Archibald, Laura Kenny, Neah Evans és Josie Knight, az ezüstérmes brit csapat versenyzői a 2020-as tokiói nyári olimpia női pályakerékpárosok üldözéses csapatversenyének eredményhirdetésén 2021. augusztus 3-án. (MTI/EPA/Christopher Jue)

További tartalmak