Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vas Blanka ezüstérmes a cyclocross-Európa-bajnokságon

Vas Blanka ezüstérmes a cyclocross-Európa-bajnokságon

MTI
Vas Kata Blanka ezüstérmet szerzett a Hollandiában zajló cyclocross (terepkerékpár) Európa-bajnokság szombati, női versenyében.

A magyar bringás már a rajtnál az élre tört, a kör végén pedig öt holland – köztük a világbajnok Lucinda Brand – társaságában eltekert a mezőnytől. A második kör végén Brand nem cserélt kerékpárt, Vas viszont igen, így a vb-címvédő előnyre tett szert, a magyar kerékpáros az éremért küzdve két, hazai pályán szereplő riválist is lerázott.

Brand előnye nőtt az élen, az egy megcsúszást leszámítva magabiztosan versenyző Vas pedig Yara Kastelijnnel és Ceylin del Carmen Alvaradóval harcolt az ezüstért. Utóbbi a záró körben a kordonnak ütközve bukott, az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik 20 esztendős magyar bringása pedig az emelkedőkön és a technikás részeken jobbnak bizonyult, mint a futásban erősebb Kastelijn, így megszerezte az ezüstérmet.

Brand magabiztos különbséggel diadalmaskodott, még arra is volt ideje, hogy a szurkolókkal pacsizva ünnepeljen, majd a záró kockaköves emelkedő végén a célvonalon leszálljon és magasba emelje kerékpárját.

A három szakágban magyar bajnok Vas múlt vasárnap világkupa-futamot nyert a belgiumi Overijsében, majd másnap az egyik legkeményebbnek tartott szakági viadalon, a Koppenbergcrosson harmadik helyen ért célba.

Eredmény, terepkerékpár:
nők, Európa-bajnok:
Lucinda Brand (Hollandia) 48:22 perc
2. VAS KATA BLANKA 56 másodperc hátrány
3. Yara Kastelijn (Hollandia) 1:02 perc hátrány

Borítókép: EPA/Vincent Jannink

További tartalmak