Musorujsag
Élő Eredmények

Alejandro Valverde is szeretne ott lenni a Giro d'Italia magyarországi rajtján

Alejandro Valverde is szeretne ott lenni a Giro d'Italia magyarországi rajtján

m4sport.hu | Szerző: BP
Veretes mezőny formálódik a jövő évi Giro d'Italiára, ezzel a budapesti rajtra, legutóbb a 2018-as világbajnok Alejandro Valverde jelezte, hogy indulni szeretne a 2022-es olasz körversenyen.

A Movistar 41 éves spanyol klasszisa október végén jelentette be, hogy a következő, 21. profi idénye lesz az utolsó 2002 óta tartó pályafutása során.

Az már akkor biztos volt, hogy hazai pályán, a Vuelta a Espanán búcsúzik a háromhetesektől (utána valószínűleg még lesz pár egynapos versenye), szerdán pedig azt is elárulta, a Magyarországról rajtoló Giro is szerepel a versenynaptárjában.

Valverde eddig 30 háromhetesen indult, a Girón, a Touron és a Vueltán nyert szakaszt és állhatott már dobogóra összetettben, utóbbit 2009-ben meg is nyerte, és még 2019-ben, 39 évesen is a második helyen végzett a spanyol körversenyen. A nagy közönségkedvencnek számító, örökifjú spanyol indulásával tovább erősödhet a Giro eddig jól festő rajtlistája (igaz, a nagy hármas, Egan Bernal, Primoz Roglic és Tadej Pogacar a Tourra megy).

Egyelőre kevés indulóról tudni, de az előzetes tervek alapján többek között a Tour-, Vuelta- és kétszeres Giro-győztes Vincenzo Nibali, az Európa-bajnok Sonny Colbrelli, az olimpiai bajnok Richard Carapaz, a kétszeres időfutam-világbajnok Filippo Ganna, a pályán ötkarikás aranyérmes Elia Viviani és persze Valter Attila is ott lesz a rajton.

A magyarországi program május 4-én, szerdán a Hősök terén kezdődik egy csapatbemutatóval. Az éles verseny két nappal később a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amelynek tervezésénél Valter rózsaszín trikójára is gondoltak a magyar szervezők.

Május 7-én, szombaton egy 9.2 km hosszú egyéni időfutam lesz Budapest szívében: a kerekesek a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek.

A harmadik, egyben utolsó magyarországi etap május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után visszatérnek Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt.

Borítókép: Alejandro Valverde a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny 14., San Vicente de la Barquera és Oviedo közötti 188 kilométeres szakaszának teljesítése közben az észak-spanyolországi Colungában 2019. szeptember 7-én. MTI/EPA-EFE/Javier Lizon

További tartalmak