Musorujsag
Élő Eredmények
×

Peák Barnabás csapatot vált, Valter Attila marad az egyetlen magyar a World Tourban

Peák Barnabás csapatot vált, Valter Attila marad az egyetlen magyar a World Tourban

MTI
Nem a világelitbe tartozó BikeExchange-nél folytatja pályafutását Peák Barnabás - adta hírül az országúti kerékpárcsapat közösségi oldala.


A 23 éves Peák 2019 augusztusában gyakornokként került az ausztrál World Tour-csapathoz, amelynél ezt követően két teljes idényt töltött, szerződése az év végén jár le.

A 2017-es Tour de Hongrie-n második Peák 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n. Az idei magyar körversenyen sokat dolgozott csapattársa, Damien Howson végső győzelméért.

Idénybeli legjobb eredménye a Settimana Ciclistica Italiana többnapos viadal egyik szakaszán elért második hely volt. Az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül kettőn indult: tavaly 98. lett a Liege-Bastogne-Liege-en, idén pedig nem fejezte be az esős Párizs-Roubaix-t.

Hivatalosan még nem tudni, hogy mi lesz Peák következő állomáshelye, ám a velo.hu portál úgy értesült, hogy a luxemburgi Leopard Pro Cycling kontinentális sorában folytathatja. Így egyetlen magyarként Valter Attila (Groupama-FDJ) tekerne a világelitben a következő esztendőben.

Borítókép: Facebook/Tour de Hongrie

További tartalmak