Musorujsag
Élő Eredmények

Világelitbe tartozó csapathoz igazolt Peák Barnabás

Világelitbe tartozó csapathoz igazolt Peák Barnabás

mti
A világelitbe tartozó Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux (IWG) országúti kerékpárcsapatnál folytatja pályafutását Peák Barnabás.

Honlapja szerint a belga istálló jövő májusban második Giro d’Italiáján kíván részt venni – melyen az első három szakasznak Magyarország ad otthont –, immár a 23 éves magyar bringással a soraiban.

„Nagyon vonzó ajánlatot kaptam egy nemzetközi csapattól, amelyben több országból érkezett kerekesek és a hagyományos belga bringás értékek is megtalálhatók – jelentette ki Peák Barnabás.  –Már volt alkalmam megismerkedni az új csapatommal, családias és profi légkört tapasztaltam. Minden tudásommal az IWG-t fogom szolgálni, főként a sprintekben, de egyéb területeken is szeretnék fejlődni. Remélem, hogy ott lehetek a 2022-es Girón, amely az első Grand Tourom lehet, rádásul budapesti rajttal” – tette hozzá.

A hónap elején már eldőlt, hogy szerződése lejártával Peák nem a BikeExchange ausztrál World Tour-csapatnál folytatja pályafutását, ahová 2019 augusztusában gyakornokként került, és amelynél ezt követően két teljes idényt töltött.

Mostani igazolása egyben azt jelenti, hogy Valter Attilával (Groupama-FDJ) együtt immár két magyar teker a világelitben a következő esztendőben.

A 2017-es Tour de Hongrie-n második Peák 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n. Az idei magyar körversenyen sokat dolgozott csapattársa, Damien Howson végső győzelméért. Idénybeli legjobb eredménye a Settimana Ciclistica Italiana többnapos viadal egyik szakaszán elért második hely volt. Az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül kettőn indult: tavaly 98. lett a Liege-Bastogne-Liege-en, idén pedig nem fejezte be az esős Párizs-Roubaix-t.

Borítókép: Facebook/Tour de Hongrie

További tartalmak