Musorujsag
Élő Eredmények

Vas Blanka érinthetetlen volt a cyclocross-ob-n

Vas Blanka érinthetetlen volt a cyclocross-ob-n

MTI
Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka sorozatban negyedik magyar bajnoki címét nyerte vasárnap cyclocrossban (terepkerékpár). A férfiaknál Búr Zsolt címvédőként szerezte meg az elsőséget a városligeti Királydombon.

A hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik Vas 2019, 2020 és 2021 után ismét a legjobbnak bizonyult. Ezzel továbbra is három szakág négy bajnoki trikóját birtokolja az SD Worx 20 esztendős kiválósága.

A második helyet Schmidel Regina, a harmadikat Jordán Dorka szerezte meg a nagyszámú nézőközönség előtt.

A családi nappal egybekötött ob-n a férfiak versenyében Búr Zsolt Székely Benedeket és Cser Gábort megelőzve diadalmaskodott.

A szakág viadalait néhány kilométer hosszú körpályákon rendezik, a versenyzők földutakon, füves területeken és aszfalton haladnak különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül.

„Nagy örömmel fogadtuk a Magyar Kerékpáros Szövetség döntését és büszkék vagyunk rá, hogy idén a Liget Budapest Projekt keretében megújult Városliget adott otthont a cyclocross szakág egyik legfontosabb hazai megmérettetésének” – idézte a Városliget Zrt. közleménye Gyorgyevics Benedeket.

A vezérigazgató rámutatott: a Liget Budapest Projekt megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítanak az egészséges életmódra ösztönző sportolási és kültéri játszó funkciók erősítésére, bővítésére, illetve sportrendezvények befogadására, népszerűsítésére, ezért a bajnokság sikere komoly mérföldkő számukra is. Hozzáfűzte: a tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden parkhasználói csoport, így a kerékpárosok igényeire is odafigyeljenek a felújítások során, a visszajelzéseket beépítették a végleges tervekbe, a megújuló úthálózatot pedig már a bringások szempontjai alapján alakítják.

Eredmények (a magyar szövetség honlapja alapján):
cyclocross (terepkerékpár), magyar bajnok:
férfiak:
Búr Zsolt (Vialand Racing Team) 54:43 perc
2. Székely Benedek (Fillari Team Budaörs) 56:57
3. Cser Gábor (Epronex-Hungary Cycling Team) 57:35

nők:
Vas Kata Blanka (SD Worx) 39:27 perc
2. Schmidel Regina (Cube-Csömör) 45:09
3. Jordán Dorka (Panorama Hungary WCT) 47:08

Borítókép: Budapest, 2022. január 9. A későbbi győztes Vas Kata Blanka, a Team SD Worx versenyzője a női elit 19+ kategória versenyében a terepkerékpár (cyclocross) országos bajnokságon a városligeti Királydombon 2022. január 9-én. MTI/Bruzák Noémi

További tartalmak