Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vas Kata Blanka: Ilyen közönség előtt nem bírtam lassan menni

Vas Kata Blanka: Ilyen közönség előtt nem bírtam lassan menni

M1/m4sport.hu | BP
Nagyon élvezett a Városligetben versenyezni, de még szokja a népszerűséget a három kerékpáros szakágban négy bajnoki trikót viselő, ezúttal cyclocross-ob-t nyerő Vas Kata Blanka, aki tavalyi évéről, a magyar kerékpársport előrelépéséről és idei versenynaptárjáról is mesélt a közmédiának.

„Sok energiát emésztett fel a verseny, mert nagyon sok szurkoló kijött, és nem bírtam lassan menni” – kezdte mosollyal az arcán a 20 éves kerékpáros, aki vasárnap a Városligetben rendezett ob-n zsinórban negyedik felnőtt bajnoki címét szerezte cyclocrossban.

Érthetően sokan voltak kíváncsiak a városligeti versenyre, hiszen Vas Blanka személyében moutain bike-ban olimpiai negyedik, cyclocrossban Eb-ezüstérmes, országúton pedig világbajnoki negyedik helyezett versenyzőt láthattak Budapesten.

„El sem hiszem, hogy ilyen évem volt. Ilyen fiatalon három szakágban tudok versenyezni a világelittel, ez fantasztikus érzés, és hihetetlen is – fűzte hozzá, majd Valter Attila és saját sikerei kapcsán a sportág hazai előrelépéséről beszélt. – Nagyon jó, hogy az M4 Sport – Az év sportolója gálán is ott voltunk mindketten, bekerültünk a legjobb háromba, Ati az év sportpillanata kategóráiban, én pedig a női sportolók közé. Ez hatalmas lépés a magyar kerékpársportnak, nagyon jó úton haladunk.”

Saját bevallása szerint még tanulja a népszerűséggel járó felelősséget és terheket, hogy hogyan kell azt kezelni, mert „ezt szokni kell, és ez egyik pillanatról a másikra sok, de nagyon jól esik” neki. Ami a három szakágat illeti, ő maga is tudja, hogy hosszú távon fenntarthatatlan folyamatosan mindháromban a világ élmezőnyében szerepelni.

„A végtelenségig nem lehet úgy folytatni, hogy minden szakágban minden versenyen elinduljak, mert országút és a monti nagyon kiüti egymást, de most úgy néz ki a következő szezonom, hogy indulok moutain bike világkupán és országúti versenyeken is. Márciusban kezdem az országúti idényt, és talán az albstadti és a Nové Mestó-i montivilágkupán indulok, és utána a női Girón. Egyelőre ezek a tervek, utána meglátjuk, hogyan tovább” – mondta, hozzátéve, természetesen a cyclocross is nagy hangsúlyt kap a versenynaptárjában, amely év végén, elején annyira sűrű, hogy most is jókora késéssel tudott ünnepelni a családdal, pedig nincs is annál jobb feltöltődés, mint „például találkozni a mamákkal, és csak úgy hétköznapi dolgokról beszélgetni.”

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi

További tartalmak