Musorujsag
Élő Eredmények

Sztársprinterrel érkezhet a Tour de Hongrie-ra a címvédő csapata

Sztársprinterrel érkezhet a Tour de Hongrie-ra a címvédő csapata

MTI
A legerősebb ausztrál kerékpáros klub, a Team BikeExchange Jayco is nevezett a májusi magyar kerékpáros körversenyre, a Tour de Hongrie-ra.

A viadal csütörtöki hírlevelében a szervezők kiemelték, hogy az ausztrálok – még Mitchelton-Scott néven – 2020-ban szerepeltek először a magyar Touron, és rögtön meghatározó teljesítményre voltak képesek, miként tavaly is főszerepet játszottak. A királyetapon Damien Howson senkit sem engedett maga elé, s a Kékesen aratott győzelmével az összetett versenyben is megszerezte az első helyet.

A magyar szervezők úgy tudják, hogy a címvédő ezúttal nem indul a Tour de Hongrie-n, miután csapata a Magyarországon rajtoló Giro d’Italián veti majd be. Howson tavalyi győzelmében kulcsszerepet játszott magyar klubtársa, Peák Barnabás, aki időközben csapatot váltott, és ebben az évben már a belga Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux színeiben teker. Reményei szerint ő is a Girón kap majd lehetőséget.

A Procyclingstats értesülései szerint az ausztrál WorldTeam elhozza a magyar körversenyre a sprinter Dylan Groenewegent. A huszonnyolc esztendős holland kerékpáros már 56 profi győzelmet jegyezhet, négyszer indult a Tour de France és egyszer a Giro d’Italia versenyén, ezek során összesen huszonkét szakaszon zárt a legjobb tízben, és négy Tour-etap végén állhatott fel a dobogóra. Nagyszerű pályafutását egy baleset árnyékolja be: a 2020-as lengyel körverseny második szakaszának befutójánál Fabio Jakobsen bukását okozta. Honfitársa súlyos sérüléseket szenvedett, felépülése hónapokat vett igénybe, Groenewegen pedig hosszú eltiltást kapott.

A 43. Tour de Hongrie-ra idén május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy csapat részvételével.

A 2022-es Tour de Hongrie eddig bejelentett csapatai:
Movistar Team (spanyol, WorldTeam)
Israel Start-Up Nation (izraeli, WorldTeam)
Team Jumbo-Visma (holland, WorldTeam)
Lotto Soudal (belga, WorldTeam)
Trek-Segafredo (amerikai, WorldTeam)
Bahrain-Victorious (bahreini, WorldTeam)
Team BikeExchange Jayco (ausztrál, WorldTeam)
Drone Hopper-Androni Giocattoli (olasz, ProTeam)
Uno-X Pro Cycling Team (norvég, ProTeam)
Team Novo Nordisk (amerikai, ProTeam)

Borítókép: Tour de Hongrie

További tartalmak