Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Valter Attila szenzációs versenyzéssel negyedik lett a Strade Bianchén

Valter Attila szenzációs versenyzéssel negyedik lett a Strade Bianchén

m4sport.hu
Valter Attila a negyedik helyen végzett szombaton a fehér murvás útszakaszairól híres, a hatodik klasszikusnak is nevezett Strade Bianche olasz országúti kerékpárversenyen.

A festői szépségű utakon haladó, 184 kilométeres toszkán versenyen – amelyen 63 kilométert murván tettek meg a versenyzők és amelyen az EOLO-Kometa két magyarja, Dina Márton és Fetter Erik is indult – a kétszeres Tour de France-győztes Tadej Pogacar dominált.

A szlovén 50 kilométerrel a vége előtt lépett meg az addigra már – részben a verseny eleji, egy erős széllökés által okozott tömegbukás miatt – megfogyatkozott mezőnytől, amelyben ott volt a Groupama-FDJ 23 éves magyar versenyzője is.

A korábbi világbajnok, a pályafutása utolsó idényét teljesítő 41 éves Alejandro Valverde és a dán Kasper Asgreen körülbelül 10 kilométerre a céltól üldözőbe vette Pogacart, de nem tudtak jelentősen faragni az addigra majd’ másfélpercesre duzzadt hátrányból, eközben kicsit hátrébb Valter Attila támadott, és csatlakozott a második, ötfős üldözőcsoporthoz.

A sienai befutónál semmi nem veszélyeztette az utolsó kilométert gyakorlatilag végigünneplő Pogacar győzelmét, 37 másodperc hátránnyal Valverde érkezett meg másodikként, a harmadik helyezett a tavalyi Flandriai kör győztese, Asgreen lett, negyedikként pedig a fantasztikus napot teljesítő Valter Attila gurult a célba, aki alig több, mint egy percet (1:07-et) kapott a győztestől.

Fetter a tavalyi 100. pozícióját jelentősen megjavítva ezúttal 47. lett, míg Dina nem fejezte be a versenyt a viadal eredményközlője szerint.

A nők versenyében Vas Kata Blanka csapattársa, a belga bajnok Lotte Kopecky (SD Worx) az utolsó métereken hajrázta le a kétszeres győztes holland Annemiek van Vleutent (Movistar).

Eredmény, Strade Bianche, 184 km:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 4:47:49 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 37 másodperc hátrány
3. Kasper Asgreen (dán, Quick-Step Alpha Vinyl) 46 mp h.
4. Valter Attila (Groupama-FDJ) 1:07 perc hátrány
…47. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 8:14 p h.

Borítókép: Valter Attila (Fotó: Facebook/Équipe cycliste Groupama–FDJ)

További tartalmak