Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hollóházi porcelántrófeával lesznek gazdagabbak a Giro d'Italia magyarországi szakaszgyőztesei

Hollóházi porcelántrófeával lesznek gazdagabbak a Giro d'Italia magyarországi szakaszgyőztesei

m4sport.hu
Nemcsak dicsőség jár a pénteken kezdődő Giro d'Italia magyarországi szakaszainak győzteseinek, hanem a Hollóházi Porcelánmanufaktúra egy-egy remekműve is.

Az 1777-es alapítású, tehát idén 245 éves manufaktúra hétfőn mutatta be a három, Magyarországon rendezett szakasz győztesének járó különleges trófeát, amelyet Volák Judit magyar keramikus tervezett.

Hárshegyi Zsuzsanna, a cég marketing menedzsere a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, megtisztelő és egyben örömteli felkérésnek tettek eleget azzal, hogy egy világhírű kerékpárverseny számára készíthettek győzelmi serleget, hiszen a szakaszgyőztesek „ezáltal el tudnak majd vinni magukkal egy kis darabot Magyarországból”.

Mint hozzátette, nem ez az első kapocs a manufaktúra és a sport között, az 1989-es F1-es Magyar Nagydíj futamgyőztese, Nigel Mansell is Hollóházi porcelánból készült trófeával térhetett haza.

A Giróra készült három egyedi darab tradicionális serlegváza, különleges formáját és mintázatát az 1900-as évek főúri készletmintái ihlették. Többhetes munkával, rendkívüli gondossággal, 21 karátos arany festéssel, és természetesen kézzel készültek, akárcsak tulipános díszítései, amelyek a Hollóházi porcelán jellegzetes, hagyományos motívumai.

Képgaléria:

Szita Károly, a harmadik, vasárnapi etap rajtjának otthont adó Kaposvár polgármestere elmondta, „nagyrabecsült ajándék lesz ez a porcelán díj a szakaszgyőztesnek”, és persze az elkötelezett kerékpárosbarát városnak is nagy megtiszteltetés és lehetőség, hogy a világszerte közvetített, körülbelül 800 millió tévénézőt vonzó Giro a városba látogat.

Ráadásul a somogyi megyeszékhely „Magyarország, sőt Közép-Európa egyik legjelentősebb húsüzeme”, a Kometa az otthona, márpedig a cég a háromhetes körversenyen induló – ott Fetter Eriket indító – EOLO-Kometa csapat főszponzora, tulajdonos-ügyvezető igazgatója, az immár olasz-magyar kettősállampolgár Giacomo Pedranzini pedig a magyar kerékpársport elkötelezett támogatója.

A 2022-es Giro d’Italia magyarországi szakaszai:
1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km
2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam
3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2093611"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Hollóházi porcelánnal lesznek gazdagabbak a Giro d'Italia magyarországi szakaszainak győztesei
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/05/PSX_20220502_134337-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: m4sport.hu/Besenyei Gergely

További tartalmak