Musorujsag
Élő Eredmények

Fetter Erik: Budapest semmihez sem fogható

Fetter Erik: Budapest semmihez sem fogható

MTI/m4sport.hu
A Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszát követően Fetter Erik kijelentette: Budapesten versenyezni semmihez sem fogható.

„Sok helyen versenyeztem már, de ilyet még sehol nem tapasztaltam. Nemcsak a rajtnál, a célban és az emelkedőn voltak sokan, hanem minden egyes utcában. Elképesztően sok energiát adott ez nekem” – mondta az EOLO-Kometa magyar versenyzője, aki 65. indulóként vágott neki a 9,2 kilométeres egyéni időfutamnak, és a célba érkezést követően a tizedik legjobb idővel rendelkezett, a korábban rajtoló honfitársánál, Peák Barnabásnál egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak.

Az MTI érdeklődésére elárulta: nem olyan céllal vágott neki a távnak, hogy időfutambajnokként ő legyen a legjobb magyar, inkább a többi rivális közül szeretne minél többet megelőzni.

„Nem egy klasszikus időfutampálya, mert több kanyar és a végén egy emelkedő van benne, de jobban is szeretem az ilyet. Budapest pedig semmihez sem fogható, elindultunk a Hősök teréről, elhaladunk a Parlament mellett, és megérkezünk ide a Budai Várba” – mondta láthatóan az előző 12:28 perc hatása alatt lévő Fetter, aki elárulta, a pénteki nyitónapon elszenvedett bukása semmiben sem hátráltatta, mert megúszta karcolásokkal a történteket. – Az életben egyszer van ilyen lehetőségem, hogy a Girón Visegrádban versenyezzek, ezért volt bennem egy kis méreg, de ezt most sikerült kiadnom magamból és motivációként használni a folytatásra.”

Borítókép: MTI/Varga György

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Peák Barnabás: Te jó ég, mennyi szurkoló!
Peák Barnabás teljesen a közönség hatása alá került a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, amelyen a Hősök teréről a Budai Várban lévő Szentháromság térig tekernek fel a versenyzők egyéni időfutam keretében.
Kerékpár