Musorujsag
Élő Eredmények

Peák Barnabás: Te jó ég, mennyi szurkoló!

Peák Barnabás: Te jó ég, mennyi szurkoló!

m4sport.hu
Peák Barnabás teljesen a közönség hatása alá került a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, amelyen a Hősök teréről a Budai Várban lévő Szentháromság térig tekernek fel a versenyzők egyéni időfutam keretében.

„Mindent kiadtam magamból, ilyen közönség előtt lehetetlen tartalékolni” – mondta az Intermarché-Wanty-Gobert magyar versenyzője, aki tízedikként vágott neki a 9,2 kilométeres távnak, és a célba érkezést követően a harmadik legjobb idővel rendelkezett. Ez az idő talán elég lesz a legjobb negyvenhez, amivel elégedett lennék.”

A pályával kapcsolatban kifejtette: kifejezetten fekszik neki a rövid időfutam, illetve a sok kanyar ellenére szerinte csak két trükkös forduló van az útvonalon.

„Tervezett időeredmény nem volt kitűzve, inkább wattban kellett jól teljesítenem, ez sikerült is. Bár a közönség miatt sokszor elfelejtettem lenézni a wattmérőre, de bármikor lepillantottam, mindig 400 felett volt” – válaszolt az MTI érdeklődésére Peák.  Korábban az volt a bajom, hogy ilyen magas wattszámon hamar besavasodtam a rossz testtartásom miatt, de ezen most sikerült javítani”.

A verseny további részével kapcsolatban kifejtette: akkor lenne elégedett, ha a pénteki nyitószakaszon másodikként célba érő csapattársát, az eritreai Biniam Girmay legalább két etapgyőzelemhez tudnák segíteni, Domenico Pozzovivo pedig összetettben a legjobb tíz között zárna. Egyénileg pedig szeretne eljutni a május 29-i veronai befutóig.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak