Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mark Cavendish: Hihetetlen volt az utolsó szakasz, a közönség pedig zseniális

Mark Cavendish: Hihetetlen volt az utolsó szakasz, a közönség pedig zseniális

MTI
Megtiszteltetés volt itt lenni és nyerni – nyilatkozta a Giro d'Italia harmadik, utolsó magyarországi szakaszát követően az etapgyőztes Mark Cavendish.

Balatonfüredi győzelmével Cavendish kilenc évvel a legutóbbi és 14 esztendővel az első Giro-szakaszsikere után ünnepelhetett ismét előséget az olasz körön, a brit sprinter szerint nem az erő vagy a gyorsaság döntött.

„Vannak olyan srácok, akik ugyanolyan gyorsak és erősek, mint te. Én soha nem voltam a legerősebb és a leggyorsabb, nem kell egyiknek sem lenned, hogy a legjobb legyél” – fejtette ki, jelezve: a sprintben rengeteg minden számít, például a helyezkedés, hogy kinek a kerekét követi.

„Hihetetlen volt az utolsó szakasz, a közönség pedig zseniális. Az emberek szeretik a kerékpársportot, a Girót és a Grande Partenzát. Megtiszteltetés volt itt lenni és nyerni” – tette hozzá a győztes, aki a háromhetes viadalokon immár 53, a Girón 16 szakaszelsőséggel rendelkezik.

Az összetett élcsoportja nem változott, Van der Poel a várakozásoknak megfelelően megtartotta első helyét, míg előre tekintve úgy fogalmazott: normál esetben az Etnán lehetetlen lenne megtartania a trikót.

„Remek napom volt, örülök, hogy továbbra is enyém a trikó” – fogalmazott az éllovas, aki szerint csapatként jó felvezetést csináltak, ám Jakub Mareczko valahogy elvesztette a kerekét, így végül mégis magáért sprintelt.

Borítókép: Mark Cavendish a Giro d'Italia harmadik, Kaposvár és Balatonfüred közötti szakasza után (Fotó: Besenyei Gergely/m4sport.hu)

További tartalmak