Musorujsag
Élő Eredmények
×

Valter Attila: Ennyit még sosem nevettem verseny közben

Valter Attila: Ennyit még sosem nevettem verseny közben

m4sport.hu/MTI
Nemcsak Valter Attila, a külföldi versenyezők is nagyon élvezték a Giro d'Italia harmadik, Kaposvár és Balatonfüred között szakaszát – mondta a célba érkezést követően a Groupama-FDJ magyar bringása, aki az MTI-nek elmondta, számára a hétfői szünnep után, Szicíliában kezdődik a verseny.

Mark Cavendish nyerte a Giro d’Italia harmadik, utolsó magyarországi szakaszát. Valter Attila a beérkezést követő pillanatokban nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt.

„Ennyit még sosem nevettem, mindenki annyira dilis, hogy hihetetlen olyan jelmezeket, beöltözéseket láttunk, egészen hihetetlen – fogalmazott Valter. – Nevettünk kicsit a városneveken is, Nagybajomon megy át a Giro d’Italia, elképesztő. Csak mosolyogni lehet, nagyon jó napunk volt.”

Mint mondta, az egész mezőny élvezte a szakaszt, a út mellett szinte minden kilométeren szurkoltak a versenyzőknek.

„Nem is tudnám felsorolni milyen jelmezeket láttam, mindenki készült, beöltözött, rózsaszínben volt” – mondta a hangulatról a Groupama-FDJ kerékpárosa.

„A külföldi versenyzők is nagyon értékelték, azt mondták, »ez igen, itt tényleg várták a Giro d’Italiát«. Lenyűgözték a többieket is, nem csak engem, mindenkinek jó napja volt. Hosszú nap volt, szerencsére eseménytelen. Így szokott kezdődni egy Giro, de szerintem mindenkinek nagyon jó napja volt, a végén azért elég gyorsan mentünk” – fogalmazott Valter, aki azt is kipróbálhattaa, milyen egy sík szakaszon a mezőny első felében tekerni.

„Már 35-40 kilométerrel a vége előtt stresszes volt Badacsony után, ahol rámentünk egy picit rosszabb minőségű, szűkebb útra. Ott az életem árán nagy nehezen előre tudtam kerülni és onnan ameddig a terv megvolt ott is tudtam maradni, ami annyira nem volt vészes. Szerintem hátul mindig kicsit stresszesebb, mint legelöl. Én legelöl nem szoktam annyira menni, most kipróbálhattam, annyira nem volt vészes, de nyomni kell nagyon” – mondta a Balatonfüreden 48. helyen célba érkező magyar bringás.

Peák Barnabásnak dolgoznia kellett az istálló egyik ászáért, Biniam Girmayért, ezért 1:06 perc hátránnyal haladt át a célvonalon, de a csapattársaival gratuláltak egymásnak, miután az eritreai bringás negyedik lett.

„Szép munka, értékes pontok” – gratulált Girmaynak a magyar versenyző.

Fetter Erik úgy fogalmazott, méltó zárása volt ez a nap a magyarországi szakaszoknak, hiszen rengetegen voltak Kaposváron, és a Balaton-környéki kis falvak mindegyike rózsaszínbe borult.

„Ez a szakasz könnyű volt, az első támadásból kialakult a szökés, amiben Samuele Rivi lévén mi is képviseltettük magunkat. Így megvalósult az a forgatókönyv, amit terveztünk, és onnantól kezdve csak a mezőnyben kellett haladnunk” – idézte csapata közleménye Fettert.

Elárulta, így minden településen ki tudták élvezni a szurkolók buzdítását. Megjegyezte, a szakasz vége nehéz volt, stresszes és veszélyes, ahogy általában a sprintszakaszok vége.

További tartalmak