Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Köszönjük, Magyarország” – az első három nap legjobb pillanataival búcsúzik a Giro Magyarországtól

„Köszönjük, Magyarország” – az első három nap legjobb pillanataival búcsúzik a Giro Magyarországtól

m4sport.hu
A Giro d'Italia magyarországi szakaszainak legemlékezetesebb jeleneteiből összevágott videóval mondtak köszönetet a háromhetes viadal szervezői az első három etapért.

„Köszönjük a szívélyes fogadtatást, a sok mosolyt és a lelkesedést. Ezt az emléket örökre megőrizzük. Köszönjük, Magyarország” – írták az olasz kerékpáros körverseny hivatalos Facebook-oldalán a videóhoz, amelyből a verseny legjobb pillanatai mellett természetesen nem hiányozhattak a martonvásári huszárok, a fűben csónakázó szuperhős, a böhönyei tűzoltók és a keszthelyi élőkép sem.

A világ egyik legismertebb háromhetes kerékpárversenyének első három szakaszát Magyarországon rendezték, a Budapest–Visegrád etapot a holland Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), a budapesti időfutamot a brit Simon Yates (BikeExchange-Jayco), a Kaposvár–Balatonfüred szakaszt pedig a szintén brit Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl) nyerte.

Az első szakaszon Valter Attila a 29., Fetter Erik a 112., Peák Barnabás a 167. helyen ért célba, a másodikon Fetter 45., Peák 51., Valter 82., míg a harmadikon Fetter 41., Valter 48., Peák pedig 172. lett.

A Giro mezőnye hétfőn megérkezett Cataniába. „A csapatok, a szervezők és a média képviselői a kivételes magyarországi rajtot követően landoltak Catania repülőterén. Szicília köszöntötte a mezőnyt, amely így visszatért Olaszországba, miután megtöltötte a magyar utcákat szurkolókkal” – olvasható a háromhetes viadal hétfői körlevelében.

A 176 fős mezőnyből 175-en maradtak versenyben, csak a szlovén Jan Tratnik adta fel a viadalt, melynek versenyzői immár az első nagy jelentőségű etapra készülnek, ugyanis kedden az Avolából induló 172 kilométeres szakasz az egyik legismertebb vulkánon, az Etnán zárul hegyi befutóval.

Összetettben az első szakaszon győztes holland Mathieu van der Poel áll az élen a három magyarországi etapot követően, de a rózsaszín trikót nehéz lesz megvédenie az Etnán. Valter Attila a 40., Fetter Erik a 101., Peák Barnabás pedig a 167. helyről várja a folytatást.

Borítókép: Huszárok a Giro d'Italia első szakaszán Martonvásárnál (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Valter Attila: Ennyit még sosem nevettem verseny közben
Nemcsak Valter Attila, a külföldi versenyezők is nagyon élvezték a Giro d'Italia harmadik, Kaposvár és Balatonfüred között szakaszát – mondta a célba érkezést követően a Groupama-FDJ magyar bringása, aki az MTI-nek elmondta, számára a hétfői szünnep után, Szicíliában kezdődik a verseny.
Országúti kerékpár
Fetter Erik: Ezt a három napot soha nem fogjuk elfelejteni
Felejthetetlennek nevezte az eddig eltelt két szakaszt Fetter Erik a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik etapjának vasárnap déli rajtja előtt, és hasonlóra számít a Balatonfüredig tartó 201 kilométer során.
Országúti kerékpár