Musorujsag
Élő Eredmények

Nibali bejelentette visszavonulását

Nibali bejelentette visszavonulását

mti
Vincenzo Nibali, az elmúlt 15 év egyik legjobb országúti kerékpárosa szerdán bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul.

A 37 éves kerekes stílszerűen a Giro d’Italia ötödik szakaszát követően közölte elhatározását, ugyanis annak befutója szülővárosában, Messinában volt. „Évek óta erre a szakaszra vártam. Itt kezdtem el tekerni és edzeni, ezért itt akartam megerősíteni, hogy ez az utolsó Giro, amelyen részt veszek és ez az utolsó szezonom” – mondta könnyeivel küzdve Nibali, aki elárulta, hogy már az olasz körverseny budapesti rajtja előtt meghozta a döntését.

A Messinai Cápa egyike annak a hét versenyzőnek, aki mindhárom nagy körversenyt, azaz a Giro mellett a Tour de France-t és a Vuelta a Espanát is megnyerte. Rajta kívül ezt Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Alberto Contador, Chris Froome és Felice Gimondi mondhatja el magáról. Nibali a Girón 2013-ban és 2016-ban, a Touron 2014-ben, míg a Vueltán 2010-ben diadalmaskodott, emellett további hét alkalommal zárt dobogón a háromhetes körversenyeken.

Az Asztana jelenlegi versenyzője a klasszikus egynapos viadalokon is remek eredményeket ért el: a Milánó–Sanremón 2018-ban, a lombardiai körversenyen pedig 2015-ben és 2017-ben lett első.

Nibali a mostani Girón már nem számít esélyesnek, az első, keddi hegyi szakaszon több mint két perc hátrányt szedett össze a legjobbakkal szemben az Etnán, így összetettben 4:16 perc hátránnyal a 30. helyen áll.

Borítókép: Vincenzo Nibali (Fotó: EPA/Maurizio Brambatti)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Démare nyerte a messinai sprintet
Valter Attila csapattársa, a francia Arnaud Démare nyerte szerdán a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát, amelyen összetettben megtartotta éllovas pozícióját a spanyol Juan Pedro López.
Kerékpár
Fetter Erik szökésben volt az Etnán végződő Giro-szakaszon, gazdát cserélt a rózsaszín trikó
Az EOLO-Kometa magyar bringása, Fetter Erik bekerült a nap szökésébe a Giro d'Italia 4., Etnán végződő szakaszán, amelyet korábbi szökevénytársa, a német Lennard Kämna (BORA - hansgrohe) nyert a spanyol Juan Pedro Lópezt (Trek-Segafredo) megelőzve, utóbbi átvette a vezetést összetettben. Fetter végül 65.-ként, a győzteshez képest 12:32 perces hátránnyal jött meg, Valter Attila 70. lett 13:31-es hátránnyal, Peák Barnabás pedig az eddigi rózsaszín trikóssal, Mathieu van der Poellal egy csoportban, majdnem 23 perccel Kämna után tekert be.
Kerékpár