Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: Filutás Viktor bukott a Tour de Hongrie első szakaszán

Videó: Filutás Viktor bukott a Tour de Hongrie első szakaszán

m4sport.hu
Mintegy 20 kilométerrel a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny 198 kilométeres nyitószakaszának vége előtt belekeveredett egy bukásba Filutás Viktor.

A legutóbbi két magyar bajnokság aranyérmese valószínűleg egy előtte haladó hirtelen befékezés miatt esett el, de a felvételek tanúsága szerint néhány horzsolással megúszta a balesetet.

Frissítés: Szilasi László versenyigazgató tájékoztatása szerint a szakasz után Filutást kórházba szállították röntgenvizsgálatra, akinek az előzetes diagnózis szerint eltört a kulcscsontja, így nem tudja majd folytatni a Tour de Hongrie-t.

Frissítés2: Az orvosi vizsgálat kizárta a kulcscsonttörést, ennek ellenére az orvos nem javasolta a folytatást a sérült kerékpárosnak, aki viszont tovább akar menni a körversenyen. A végső szót így csak csütörtökön mondják ki.

Borítókép: Filutás Viktor bukása (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nibali bejelentette visszavonulását
Vincenzo Nibali, az elmúlt 15 év egyik legjobb országúti kerékpárosa szerdán bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul.
Országúti kerékpár
Démare nyerte a messinai sprintet
Valter Attila csapattársa, a francia Arnaud Démare nyerte szerdán a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát, amelyen összetettben megtartotta éllovas pozícióját a spanyol Juan Pedro López.
Országúti kerékpár
Fetter Erik szökésben volt az Etnán végződő Giro-szakaszon, gazdát cserélt a rózsaszín trikó
Az EOLO-Kometa magyar bringása, Fetter Erik bekerült a nap szökésébe a Giro d'Italia 4., Etnán végződő szakaszán, amelyet korábbi szökevénytársa, a német Lennard Kämna (BORA - hansgrohe) nyert a spanyol Juan Pedro Lópezt (Trek-Segafredo) megelőzve, utóbbi átvette a vezetést összetettben. Fetter végül 65.-ként, a győzteshez képest 12:32 perces hátránnyal jött meg, Valter Attila 70. lett 13:31-es hátránnyal, Peák Barnabás pedig az eddigi rózsaszín trikóssal, Mathieu van der Poellal egy csoportban, majdnem 23 perccel Kämna után tekert be.
Országúti kerékpár
Giro-rajt után Tourra készülő sztársprinterek csatája – a Tour de Hongrie-n is lesz látnivaló
Felocsúdni sincs időnk a Giro d'Italia szenzációsan sikerült Nagy Rajtja után, máris itt a Tour de Hongrie! A szerdán kezdődő körverseny alatt öt napon és 905 kilométeren át követhetjük nyomon a magyar utakon a kerékpáros világ krémjét. Merthogy valóban itt tartunk: nemcsak a Giro-rajt vonzotta Magyarországra a világ legjobb csapatait és bringásait, de a 43. Tour de Hongrie-n is láthatunk párat közülük.
Országúti kerékpár