Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mark Cavendish-ről nevezik el a zámolyi buszmegállót, ahol kerékpárt cserélt

Mark Cavendish-ről nevezik el a zámolyi buszmegállót, ahol kerékpárt cserélt

m4sport.hu
Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy buszmegállót neveznek el róla, Mark Cavendish azonban Zámolynak köszönhetően hamarosan megteheti ezt.

A feol.hu híre – amelyről a nemzetközi szaklap, a Cyclingweekly is beszámolt – szerint a Quick-Step Alpha Vinyl Team brit kerékpárosát azt követően éri a megtiszteltetés, hogy a Giro d’Italia első, Budapest és Visegrád közötti szakaszán, körülbelül 90 kilométer megtétele után a Székesfehérvár közeli település egyik buszmegállójában kényszerült kerékpárcserére.

A jelek szerint nagy becsben tartják majd a zámolyiak a szóban forgó buszmegállót, mert a lap úgy tudja, egy emléktáblát is avatnak ott Cavendish tiszteletére.

Egyébként a minden idők egyik legjobb sprinterének tartott 36 éves bringás – aki Eddy Merckx-szel holtversenyben a legtöbb szakaszgyőzelemmel (34) büszkélkedhet a Tour de France-on – ettől függetlenül is boldogan távozott Magyarországról, hiszen ő nyerte a harmadik, Kaposvár és Balatonfüred közötti etapot, 16. sikerét aratva a Girón.

Borítókép: Balatonfüred, 2022. május 8. A győztes brit Mark Cavendish, a Quick-Step Alpha Vinyl csapat tagja a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres harmadik szakaszának eredményhirdetésén Balatonfüreden 2022. május 8-án. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti a háromhetes körverseny, amelynek első három szakaszát rendezik hazánkban május 6-8. között. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak