Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Videó: Fel kellett adnia a Girót a pezsgőbalesetet szenvedő keddi szakaszgyőztesnek

Videó: Fel kellett adnia a Girót a pezsgőbalesetet szenvedő keddi szakaszgyőztesnek

m4sport.hu
Feladni kényszerült a Giro d"Italia országúti kerékpáros körversenyt Biniam Girmay, aki a történelmi szakaszgyőzelem után szerencsétlen balesetet szenvedett.

Az eritreai bringás megnyerte a 10., Pescarától Jesiig tartó 196 kilométeres etapot, ezzel az első fekete-afrikai kerékpáros lett, aki szakaszsikert ünnepelhetett az olasz körversenyen.

Az eredményhirdetésen Girmay elfelejtette azt az alapszabályt, hogy pezsgőt nem szabad úgy bontani, hogy az üveg a szemünk felé mutat: az idő előtt kilövő dugó el is találta a bal szemét. Girmayt kórházba is kellett szállítani, ahol ugyan a vizsgálatok nem mutattak ki komolyabb szemsérülést, de csapata, a Peák Barnabást is foglalkoztató Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a versenyző nem indul a szerdai, Santarcangelo di Romagna és Reggio Emilia közötti 203 kilométeres etapon, azaz visszalép az idei Girótól.

Girmay kiesése a további remélt szakaszsikerek mellett azért fájó belga csapata számára, mert a sprinterek pontversenyében éllovas Arnaud Démare (Groupama-FDJ) mögött mindössze hárompontos lemaradásban volt a ciklámen trikóért folytatott vetélkedésben.

Nem Girmay az első, akinek az idei Girón meggyűlt a baja a pezsgősdugóval: az első, Budapest és Visegrád közötti szakaszt megnyerő Mathieu van der Poel szintén önveszélyesen bontotta ki az üveget, ő azonban szerencsésebb volt az eritreainál, neki csak a vállát találta el a kirepülő dugó.

Borítókép: Biniam Girmay sérült szemmel ünnepel a 2022-es Giro d'Italia 10. szakasza után (Fotó: EPA/Maurizio Brambatti)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: a szakaszgyőztes Van der Poel majdnem kilőtte a szemét a pezsgősdugóval
A holland <a href="https://m4sport.hu/kerekpar/cikk/2022/05/06/parazs-befutoval-bukassal-ert-veget-a-giro-ditalia-elso-magyarorszagi-szakasza/" target="_blank" rel="noopener">Mathieu van der Poel nyerte</a> pénteken a Budapest és Visegrád közötti nyitószakaszt a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a befutó után pedig az összetett elsőnek járó rózsaszín, a legjobb hegyimenőnek járó kék és a pontversenyben elsőt illető ciklámen trikót is átvehette. Az Alpecin-Fenix versenyzője azonban majdnem kárt tett magában a visegrádi közönség előtt, első színpadra lépése után önveszélyesen bontotta ki a szakaszgyőztesnek járó pezsgőt és nem sokon múlt, hogy arcon vagy szemen találja magát.
Kerékpár