Musorujsag
Élő Eredmények
×

A pezsgőbalesetek miatt változtattak az eredményhirdetésen a Giro szervezői

m4sport.hu
Az idei Giro d'Italián történt két baleset miatt a verseny szervezői megváltoztatták a pezsgőátadás módját az eredményhirdetéseken.

Az idén Magyarországról rajtoló olasz körverseny első, visegrádi eredményhirdetésén Mathieu van der Poel még szerencsés volt, ő csak vállon lőtte magát az idő előtt kirepülő pezsgősdugóval.

A 10. szakaszon történelmi győzelmet arató Biniam Girmay ugyanakkor szemsérülést szenvedett, még a versenyt is fel kellett adnia.

A 11. szakasz végén már előre felbontották a pezsgőket, és vagy csak félig visszadugaszolták, vagy egyáltalán nem is raktak rá dugót átadáskor.

Juan Pedro López locsolja az előre felbontott pezsgőt a Giro d’Italia 11. szakasza utáni eredményhirdetésen (Fotó: MTI/AP/LaPresse/Massimo Paolone)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: a szakaszgyőztes Van der Poel majdnem kilőtte a szemét a pezsgősdugóval
A holland <a href="https://m4sport.hu/kerekpar/cikk/2022/05/06/parazs-befutoval-bukassal-ert-veget-a-giro-ditalia-elso-magyarorszagi-szakasza/" target="_blank" rel="noopener">Mathieu van der Poel nyerte</a> pénteken a Budapest és Visegrád közötti nyitószakaszt a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a befutó után pedig az összetett elsőnek járó rózsaszín, a legjobb hegyimenőnek járó kék és a pontversenyben elsőt illető ciklámen trikót is átvehette. Az Alpecin-Fenix versenyzője azonban majdnem kárt tett magában a visegrádi közönség előtt, első színpadra lépése után önveszélyesen bontotta ki a szakaszgyőztesnek járó pezsgőt és nem sokon múlt, hogy arcon vagy szemen találja magát.
Országúti kerékpár