Musorujsag
Élő Eredmények
×

Valter Attila tudja, sokkal többre képes – a maximumra törekszik a Giro d'Italia utolsó hetén

Valter Attila tudja, sokkal többre képes – a maximumra törekszik a Giro d'Italia utolsó hetén

m4sport.hu | Sz. Sz.
A Groupama-FDJ magyar kerékpárosa, Valter Attila összetettben az 51. helyről várja a Giro d'Italia harmadik és egyben utolsó hetét, de nincs kibékülve eredményével, s szeretné kihozni magából a maximumot a hátralévő szakaszokon.

 

A hétfői szünnap után kezdetét veszi a Giro d’Italia utolsó hete: a keddi etapon Saló és Aprica között 202 kilométert tekernek a versenyzők.

Valter Attila összetettben az 51. helyről várja a folytatást 1:27.27-es hátránnyal, s szeretne javítani. Kedd reggel közösségi oldalán úgy fogalmazott: „nehéz megfogalmazni azt ami bennem volt mióta elhagytuk Magyaroszágot. Ez a kép úgy jött velem szembe és beugrott valami: a mosolyt mintha otthon hagytam volna, de egy csomagot ugyanúgy cipelek minden szakaszon. Egy-két éve ez a teljesítmény teljesen rendben lett volna, de a mérce egyre feljebb van, megugrani pedig egyre komolyabb kihívás. Egyelőre nem vagyok kibékülve az eredményeimmel, sokkal többre vagyok képes, de mindig nem alakulhat úgy a verseny, ahogy eltervezzük”.

Valter a Facebook-oldalán összegezte az elmúlt napok eseményeit.

Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat tagja. (MTI/Illyés Tibor)

Úgy érzi sikerült leraknia azt a bizonyos „extra csomagot” és lát rá esélyt, hogy kihozza magából a maximumot.

„Ami biztos, egy nagy leckét kaptam azzal, hogy így alakult eddig a verseny. Görcsösen nem fog menni az eredményhajhászás, ezért mostantól minden percet megpróbálok kiélvezni a hátralévő héten!” – írta Valter, majd gratulált Fetter Eriknek (összetettben 78.) és Peák Barnabásnak (122.) az első Grand Tourjukon való szerepléshez.

A 3445,6 kilométer össztávú viadal jövő vasárnap a veronai időfutammal fejeződik be.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nibali a Giro-dobogón? Miért ne?! – Söprögető Kocsi
Szerintünk nem volt annyira különleges a Giro d'Italia középső hét - leszámítva a szombatot. De vajon elégedett-e valaha a kerékpáros szurkoló? Mit várunk az utolsó héttől, és leginkább, miért gondoljuk azt, hogy Nibali akár dobogón is zárhatja az idei olasz kört? Ezúttal is Székely Dávid és Várhegyi Benjámin beszélgetett a közmédia országúti kerékpáros podcastjében, amelyben természetesen a három magyarról is ejtettek szót.
Országúti kerékpár
Ciccone hegyi befutót nyert a Giro d'Italián
Giulio Ciccone nyerte hegyi befutóban a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 15. szakaszát, amelyen Richard Carapaz megtartotta első helyét az összetettben.
Országúti kerékpár