Musorujsag
Élő Eredmények

A budapesti időfutam győztese is feladta a Giro d'Italiát

A budapesti időfutam győztese is feladta a Giro d'Italiát

m4sport.hu
Simon Yates térdsérülés miatt kénytelen volt feladni a háromhetes kerékpár-körversenyt, a Giro d'Italiát.

A Giro d’Italia csütörtöki szakaszán már nem indult el Simon Yates, aki a háromhetes körversenyen második etapját, a budapesti egyéni időfutamot nyerte. A UCI versenyzője – aki később még egy szakaszon első lett – térdsérülése miatt döntött a visszalépés mellett.

Szintén csütörtökön derült ki, hogy az összetett negyedik helyén álló Joao Almeida pozitív koronavírusteszt miatt szállt ki, de emlékezetes Biniam Girmay esete is, aki saját szemét lőtte ki szakaszgyőzelme után a pezsgősdugóval. Rajtuk kívül – ha az ismertebb neveket vesszük – a visegrádi szakasz hajrájában bukó Caleb Ewan, a Budapesten harmadik Tom Doumolin és Giacomo Nizzolo is feladta már a versenyt.

A Giro d’Italián továbbra is Richard Carapaz vezet, három másodperccel megelőzve az összetettben Jan Hindley-t. Mindhárom magyar versenyben van még, közülük Valter Attila áll legjobban, a 42. helyen.

A háromhetes körverseny a vasárnapi időfutammal zárul.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Peák Barnabás csapattársa nyerte a Giro egyik legbrutálisabb szakaszát
Az Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux csapatát erősítő Jan Hirt nyerte a Giro d'Italia 16. szakaszát, a rózsaszín trikó maradt Richard Carapazon (Ineos Grenadiers), bár Jai Hindley csökkentette hátrányát az összetettben, csupán három másodpercre van az ecuadoritól. Valter Attila 33 és fél perc hátránnyal ért célba, Fetter Erik 44 és fél percet kapott a győztestől, míg Peák Barnabás kicsit több mint 48-at.
Kerékpár