Musorujsag
Élő Eredmények

Bejelentette visszavonulását az olimpiai ezüstérmes kerékpáros, aki a budapesti Giro-időfutamon harmadik lett

Bejelentette visszavonulását az olimpiai ezüstérmes kerékpáros, aki a budapesti Giro-időfutamon harmadik lett

MTI
A szezon végén visszavonul Tom Dumoulin holland kerékpáros, a Giro d'Italia 2017-es bajnoka, világbajnok, olimpiai ezüstérmes.

A 31 éves bringás pénteken közleményben jelentette be döntését.

Dumoulin legnagyobb sikerét 2017-ben aratta, amikor megnyerte a Girót, a következő kiírásban második lett, akárcsak a 2018-as Tour de France-on. A Vuelta a Espanán a 2015-ös hatodik helyezése a legjobb. Mindhárom háromhetes körversenyen nyert szakaszt, a Touron hármat, a Girón négyet, a Vueltán kettőt.

Egyéni időfutamban négyszeres holland bajnok, és világbajnokságról mindhárom színű érme van: 2017-ben első, 2018-ban második, 2014-ben pedig harmadik volt. Csapatidőfutamban 2017-ben ugyancsak arany-, 2018-ban ezüstérmes. Olimpián kedvenc számában két második hely jutott neki: 2016-ban Rióban és 2021-ben Tokióban.

Az idei Giro első három, Magyarországon teljesített szakasza után még a harmadik helyen állt összetettben, aztán a 14. etapon feladta a viadalt. A budapesti időfutamon emlékezetes szakaszt produkált, hiszen átvette a vezetést, de balszerencséjére Simon Yates pillanatokkal később jobb időt ment nála.

Borítókép: MTI/Varga György

További tartalmak

Kapcsolódó hírek