Musorujsag
Élő Eredmények
×

Balsamo sprintbefutót nyert, Vas Kata Blanka bukott a női Giro d'Italia ötödik szakaszán

Balsamo sprintbefutót nyert, Vas Kata Blanka bukott a női Giro d'Italia ötödik szakaszán

MTI
Elisa Balsamo nyerte a sprintbefutót a női Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszán, amelynek hajrájában Vas Kata Blanka bukott.

 

Kedden a Carpi és Reggio Emilia közötti 126,1 kilométeres etapon összetettben nem veszélyes ötfős szökést engedett el öt perc feletti különbséggel a mezőny, ám a sprinterek csapatai érdekeltek voltak az utolérésben. Az utolsóként elöl maradt szökevényt négy kilométerrel a cél előtt “csapták hátba”.

Az egy kilométeres kapunál Vas összeakadt a Movistar egyik versenyzőjével és a kordonra zuhant, többen buktak. Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes magyar bringása jó pár perces lemaradással a bal vállát fogva gurult a célba, mivel az utolsó három kilométeren belül történt az esés, így a győztessel azonos időt kapott.

Az utolsó kanyarba 130 méterrel a cél előtt a világbajnok Elisa Balsamo fordult először, aki meg is nyerte az etapot, a második szakasz után másodszor nyert ezen a Girón.  Az összetett élén nem történt változás, Annemiek van Vleuten őrzi a rózsaszín trikót.

Szerdán a Sarnico és Bergamo közötti 114,7 kilométeres táv vár a mezőnyre a vasárnapig tartó viadalon.

Eredmények
5. szakasz, Carpi-Reggio Emilia, 126,1 km
1. Elisa Balsamo (olasz, Trek-Segafredo) 3:05:02 óra
2. Charlotte Kool (holland, DSM) azonos idővel
3. Marianne Vos (holland, Jumbo-Visma) a. i.

 

Borítókép: EPA/JULIEN WARNAND

További tartalmak